Streama Avengers: Endgame – se på Disney Plus

avengers endgame 2019 illu disney plus

Det här är den sista och avslutande delen i en lång rad med Marvel-filmer. Ett slut på en era och det sista slaget för våra hjältar som måste ställa allt till rätta. Halva universum är raderat från vår existens. Thanos lyckades. Och nu måste Avengers gör allt i sin makt för att återställa det som varit. Lyckas de inte så är allt förlorat för evigt. Den här filmen är den sista i en triologi som börjar med Captain America: Civil War.

Avengers: Endgame finns på Disney Plus

Den här filmen hittar du på Disney Plus. Under en period så gick filmen att se på svenska biografer med premiärdatum den 24 april 2019.

Avengers: Endgame har en riktigt lång speltid på extrema 3 timmar och 5 minuter. Det är nästan en hel timme längre än storfilmen Doctor Strange in the Multiverse of Madness som även den finns på Disney Plus idag.

De genrer som utmärks är science fiction, fantasy, superhjältar, action och äventyr. Filmen är rekommenderad från 12 år.

Filmen har stöd för IMAX Enhanced vilket betyder att bildförhållandet delvis eller helt är 1.90:1. Som jämförelse har vanliga tv-apparater normalt bildförhållandet 16:9. Vad det betyder är att IMAX Enhanced-scener eller filmer visar mer av bilden på din bredbildsskärm och mindre svarta sorgekanter.

Streama Avengers: Endgame här.

Trailern till Avengers: Endgame

Det här handlar Avengers: Endgame om

Spoilers här under – du är varnad!

Avengers: Endgame är slutet. Ett episkt och desperat försök från våra hjältars sida att ställa allt som Thandos gjort till rätta. Efter att Thanos snäppte med fingrarna och raderade halva världens leverande varelser från att existera så måste våra hjältar stå upp för allt som är gott och rätt. En sista gång.

Filmen börjar med hur Clint ”Hawkeye” Barton förlorar sin familj när Thanos snäpper med fingrarna. Ett känslosamt ögonblick fyllt av en faders ångest, panik och gränslösa oförståelse när hans dotter och fru försvinner likt sand i vinden.

Efter det får vi se vad man först tror är de sista andetagen för Tony ”Iron Man” Stark när han spelar in ett sista meddelande till Pepper Potts. Ett meddelande som aldrig hinner bli klart då Captain Marvel hittar Tony i sista stund och räddar honom från den eviga kylan och tomrummet i rymden.

Med de två scenerna avklarade så övergår filmen till huvudhandlingen, att hitta Thanos och återställa universum.

Avengers och deras vänner hittar Thanos på en avlägsen planet, oskyddad och till synes utan viljan att försvara sig själv. Infinity Gauntlet finns där, men Thanos förstörde medvetet alla stenar för att hindra Avengers från att omintetgöra hans plan.

Och det är här som filmen tar fart på allvar. Vi kommer inte att avslöja mer än så om handlingen. Vill du förstå det episka slutet på den långa Avengers-serien med filmer så måste du se Endgame själv.

Filmtjänsterna som streamar Avengers: Endgame

Kan jag streama filmen på Disney+?

Ja! Filmen finns att strömma här!

Kan jag streama filmen på Netflix?

Nej, inte i dagsläget ❌

Kan jag streama filmen på Amazon Prime Video?

Nej, inte i dagsläget ❌

Kan jag streama filmen på HBO Max?

Nej, inte i dagsläget ❌

Kan jag streama filmen på Paramount Plus?

Nej, inte i dagsläget ❌

Kan jag streama filmen på Apple TV Plus?

Nej, inte i dagsläget ❌

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.