Stöd för HDR på Netflix med Pixel 3 & Pixel 3 XL

google-pixel-3

Nu släpps HDR-stöd med Netflix till Google Pixel 3 och Pixel 3 XL. Flera användare rapporterar att de fått funktionen som fungerar redan idag. Det är dock inte alla som fått HDR-stödet, så det kan dröja innan det finns i just din mobiltelefon.


Varken Pixel 3 eller Pixel 3 XL finns idag på Netflix officiella lista över mobiltelefoner med stöd för HDR. Det är därför något förvånande att användare av båda modellerna rapporterar att de ser HDR-logon på Netflix-innehåll som stöder det.

Netflix har sedan länge stöd för HDR10, vilket är den lägre varianten av HDR idag. Med HDR får du ett högre kontrastförhållande med ljusare vitt och mörkare svart. Du får även fler detaljer i respektive område, samt en bredare färgskala.

Google Pixel 3 och Pixel 3 XL har inte äkta stöd för HDR eftersom bildpanelerna bara klarar 8 bitars färgvisning per kanal. För äkta HDR10 krävs 10 bitar. Så vad betyder det i praktiken? Jo, båda telefonerna kan läsa den extra metadata som HDR använder för att öka bildkvaliteten, men kan inte dra full nytta av innehållet.

Oavsett så får du snäppet vassare bildkvalitet än med vanligt material utan HDR.


För att kunna titta på HDR-material på Netflix krävs den dyraste prenumerationen hos filmtjänsten; även kallad Netflix Premium. Den kostar just nu 139 kronor per månad. Om du klarar dig med bara HD-upplösning och ingen HDR så finns Standard-prenumerationen för 109 kronor, och Basic-prenumerationen med SD-upplösning för 89 kronor per månad.

Nyfiken på vilka mobiltelefoner som har HDR-stöd på Netflix? Här är den officiella listan hos Netflix.