Netflix testar nya Ultra-nivån – HDR & fyra skärmar kan bli dyrare

Netflix Logo 2016

Netflix testar just nu en ny Ultra-nivå hos ett litet antal användare. Det är den dyraste hittills på filmtjänsten och vad vi är det bara europeiska användare som får chansen att testa den.

  • Två varianter testas just nu i Italien och Tyskland
  • Du kan få betala mer för HDR och fyra skärmar
  • Netflix bekräftar att de testar nya Ultra-nivån
  • Oklart om filmtjänsten går vidare och faktiskt använder Ultra-nivån

Nyheten rapporterades först av webbsajten TuttoAndroid som noterade att ett antal Netflix-användare i Italien och Tyskland kunde se Ultra-nivån. Priset varierar mellan 16.99 och 19.99 euro, så Netflix är inte säkra på vilken prisnivå de ska hålla än.

I ett antal fall verkar det som att Ultra-nivån på Netflix medför ändringar som påverkar Premium-användarna. Där man tidigare kunnat använda fyra samtidiga strömmar mot samma Netflix-konto så begränsas de nu till bara två. Istället är det Ultra-nivån som kan använda fyra skärmar samtidigt.

netflix ultra testÄnnu värre för en del är att HDR-filmer bara kan ses med Ultra-nivån, något som normalt fungerar med Premium idag. I de fallen kunde både Premium och Ultra använda fyra skärmar.

Det finns inga garantier att Netflix faktiskt justerar sina prenumerationsnivåer i inom det närmaste.. Klart är dock att filmtjänsten funderar på hur de kan göra om nivåerna i framtiden. Smita Saran är talesperson på Netflix och hon säger följande till Cnet:

Vi testar hela tiden nya saker på Netflix och dessa test varierar normalt i längd. I det här fallet kollar vi nya prisnivåer och funktioner för att bättre förstå hur konsumenter värderar Netflix.

Om Netflix faktiskt går vidare med en Ultra-nivå så kommer många garanterat att se det som en riktigt ful prisökning. Åtminstone om det krävs Ultra för att kolla på HDR. Det vore riktigt beklagligt och ett steg tillbaka för Netflix.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.