Sony laddade upp en hel film på YouTube

sony-pictures-entertainment

Khali The Killer är knappast den bästa filmen som gjorts. Med ett uselt betyg på 3.8 av 10 på IMDB är det tydligt vad de 200 röstande tycker. Knappast något man vill betala dyra pengar för – och tur är väl då att filmen fanns att betrakta på YouTube i flera timmar.


Någon på Sony Pictures Entertainment verkar ha gjort ett grovt misstag när denne laddade upp hela filmen Khali The Killer på YouTube, istället för den trailer som egentligen var tänkt. Namnet på uppladdningen är ”OFFICIAL RED BAND TRAILER”, men det är knappat vad tittarna fick se.

Istället var det 89 minuter med Khali The Kille, och under de sex timmar filmen fanns tillgänglig hann den ses runt 11 000 gånger. I skrivande stund har sidan på YouTube inget innehåll, utan bara en länk överst som pekar användarna till en annan sida.

Kommentarerna på YouTube-sidan är minst sagt brutala. Många handlar om hur trailern avslöjade filmen, andra om hur någon på Sony garanterat får sparken.

Och så finns ett tredje läger som undrar om inte filmbolaget lade ut filmen med flit. Det är trots allt en ruskigt dålig film och hade den inte lagts ut på YouTube skulle inte en kotte bry sig. Så är det ett smart drag för att öka hypen kring filmen, eller ett ärligt misstag?

Hur som är minst sagt ironiskt att Sony Pictures Entertainment laddar upp sina egna filmer på YouTube. Företaget spenderar miljoner på att lobba för hårdare upphovsrättslagar. Och lämnar in miljontals anmälningar om piratkopiering varje år.

Läs mer om Sonys blunder på webbsajten TorrentFreak.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.