Stöd för delade postlådor i Outlook för iOS

Microsoft Outlook Logo

Outlook för iOS uppdateras med stöd för delade postlådor. Uppdateringen till Outlook rullade ut den 2 juli 2019 till Insiders-användare och kommer inom kort att släppas till vanliga användare. Läs om alla nyheter här.

Outlook för iOS är bara en av flera Microsoft-appar i Office-serien som nyligen uppdaterades med buggfixar och förbättringar.

Men det är också appen som har fått störst förbättringar. Närmare bestämt handlar det om stöd för delade inkorgar och kalendrar. En förbättring som varit hett efterlängtad av många.

Det betyder att du inte längre behöver en dator för att se delade mejlkorgar och kalendrar. Bara öppna Outlook, lägg till det delade kontot och se vad andra har lagt till.

Dessutom finns stöd för S/MIME för extra säkerhet. Det gör att du kan signera och kryptera dina e-postmeddelanden så att mottagaren kan verifiera att du faktiskt är den riktiga avsändaren.


Den sista nyheten är att du kan markera enskilda konversationer som lästa.

Microsoft uppdaterar Excel & PowerPoint för iOS

Andra nyheter är att Excel och PowerPoint har fått mindre förbättringarar.

Excel har fått stöd för så kallade ”Dynamic arrays”. En funktion som demonstrerades förra månaden och som redan finns till Excel för macOS och Windows.

Dynamic arrays gör att du kan använda nya formler för att hämta resultat till mer än bara en cell i kalkylarket.

PowerPoint kan nu öppna presentationer i en speciell läsvy utan att du behöver redigera hela dokumentet.

Notera att Word inte fick någon uppdatering samtidigt med de andra apparna.

Ladda ner nya Outlook från Apple App Store

Outlook och de andra Office-apparna hittar du på Apple App Store. Här är länkarna du behöver för att läsa mer och installera dem på din iPhone eller iPad.

Vill du istället läsa mer om de nya versionerna kan du göra det på Microsofts officiella nyhetssida för iOS-apparna.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.