LG G8S ThinQ: 6.2-tumsskärm, fyra kameror & hög prestanda

LG G8S ThinQ
LG G8S ThinQ

Vad är LG G8S ThinQ? LG har lanserat en ny mobiltelefon – G8S ThinQ – som är en billigare, mer avskalad variant av G8 ThinQ. Modellen släpps i Europa under juli månad med ett cirkapris kring 769 euro.


Viktiga specifikationer för LG G8S ThinQ

Skärm:6,2-tum, OLED
FHD+ (2 248 x 1 080 pixlar)
Operativsystem:Android 9
Processor:Qualcomm Snapdragon 855Snabbladdning:Quick Charge 3.0
RAM-minne:6 GBVikt:181 gram
Lagring:128 GBMått:155.3 x 76.6 x 7.99mm
Batteri:3 550 mAHTrådlösa anslutningar:WiFi 802.11ac
Bluetooth 5.0
NFC
Bakre kameror:Vidvinkel på 13 megapixel
Standardkamera på 12 megapixel
Teleobjektiv på 12 megapixel
Färger:Mirror Black
Mirror Teal
Mirror White
Främre kamera:8 megapixelAnnat:HDR10
MIL-STD 810G
IP68-klassad
USB-C 3.1
Fingeravtrycksläsare

Det som utmärker LG G8S ThinQ är den stora 6,2-tumsskärmen med LG:s FullVision-teknik. Det är en OLED-variant med upplösning i FHD+. Modellen har en stor flärp på skärmens ovansida, vilket är lite förvånande med tanke på hur andra tillverkare försöker utveckla bort den på sina nya modeller.

Processorn är den senaste flaggskeppsmodellen från Qualcomm. Den är bland de absolut snabbaste och modernaste på marknaden, vilket tillsammans med 6 GB RAM-minne ger utmärkt prestanda i både vanliga appar och spel. Mängden RAM-minne kan tyckas vara något litet i flaggskeppsklassen jämfört med andra mobiltelefoner, men tänk då på att G8S ThinQ är en nerskalad variant av en dyrare modell.

Lagringsutrymmet på 128 GB är mer än tillräckligt för de flesta situationer. Om du funderar på att spela in mycket 4K-video eller lagra stora mängder film på telefonen så kan det vara lite i underkant, men normalanvändaren kommer inte att behöva mer plats.

Batteriet på 3 550 mAH är faktiskt snäppet vassare än det i storebror G8 ThinQ (som har ett på 3 500 mAh). När webbsajten PhoneArena testade batteriet i G8 ThinQ fick de en genomsnittlig batteritid på 7 timmar och 30 minuter. Räkna med att G8S ThinQ presterar ungefär lika väl.


lg g8s thinq kameror
Tre kameror på baksidan och en kamera på framsidan

De bakre kamerorna är tre till antalet och består av en vidvinkel, en normalkamera samt ett teleobjektiv. Högsta upplösningen är 13 megapixel i vidvinkelläget. Inga konstigheter, det här är en normal utveckling med flera bakre kameror, och modellen har faktiskt en kamera mer än storebror G8 ThinQ.

Frontkameran är begränsad till ”bara” 8 megapixel. Det är mer än tillräckligt när man ska ta en vanlig selfie, men det finns bättre modeller med högre upplösning för den som vill ha det där lilla extra.

LG G8S ThinQ har unik biometrisk säkerhetsfunktion

LG G8S ThinQ använder en unik sensorteknologi kallad Time-of-Flight (ToF) för biometrisk säkerhet.

Vad sensorn gör är att läsa ditt unika mönster i handflatan för att logga in på telefonen. Funktionen kallas LG Hand IT och används även för ansiktsavläsning om du föredrar det.

Sensorn kan även användas för att identifiera olika handrörelser som styr funktioner i LG G8S ThinQ. Den här funktionen kallas Air Motion och gör att du inte behöver röra mobiltelefonen för att göra saker som att styra uppspelning av musik eller film, eller när du surfar fram och tillbaka i webbläsaren.

Tack vare den tåliga och vädertätade konstruktionen kan G8S ThinQ ståta med både IP68- och MIL-STD 810G-klassificering. Det betyder att du får ett bra skydd mot lättare stötar och kan även tappa mobiltelefonen i exempelvis badkaret utan att den ska ta skada. Den klarar även stänk och regn, så du behöver inte vara nervös när regnmolnen hopas sig på himlen.

Operativsystemet är Android 9.0 direkt ur lådan och till det följer stöd för såväl Google Lens som Assistant.

Om du är mer nyfiken på LG G8S ThinQ kan du läsa mer på den officiella webbsajten här.