Fem nya smartklockor med Wear OS på gång

google wear os logo

Fem nya smartklockor med Wear OS kan släppas under 2019. Amerikanska FCC har registrerat flera nya modeller som indikerar att flera olika märken är på gång med nya smartklockor.

Amerikanska FCC (Federal Communications Commission) har fått in registreringar för fem modeller med Wear OS.

Modellnumren är väldigt snarlika – DW10F1, DW10M1, DW10M2, DW10E1 och DW10D1 – men avslöjar trots likheterna fyra separata tillverkare. Dessa är Fossil, Diesel, Emporio Armani och Michael Kors.

Så här avslöjas tillverkarna av modellnamnen.

Enligt webbsajten Droid Life är det första bokstaven i tillverkarens namn som avslöjar dem. DW10F1 är från Fossil, DW10D1 från Diesel och så vidare. Tämligen enkel logik alltså.

Utöver tillverkarna och att operativsystemet är Wear OS så avslöjar FCC-registreringarna ytterst lite.

Få detaljer om nya Wear OS-klockorna

Föga förvånande nämns stöd för Bluetooth och WiFi 2.4GHz. Båda är nödvändiga för att överhuvudtaget kunna använda smartklockor med en mobiltelefon.

Vi känner inte till när modellerna kan släppas eller vilka funktioner de har. Inte heller vilken krets som används för processorn. Förhoppningsvis har alla valt den nyare Snapdragon Wear 3100-kretsen istället för mycket äldre och strömhungrigare Snapdragon Wear 2100.

Den kanske mest intressanta (tänkbara) modellen är uppföljaren till befintliga Fossil Sport. Det är den idag kanske bästa modellen på marknaden med trevlig design och bra funktionalitet, till ett schysst pris dessutom.

Exakt vad som kommer återstår att se när de olika tillverkarna släpper sina modeller. Vi hoppas på något stort och revolutionerande, men verkligheten kommer att vara något betydligt mer sparsamt.

  • Väntar du på nya, förbättrade smartklockor med Wear OS?
  • Vad vill du ha i din nya smartklocka när du köper en?

Skriv gärna en kommentar och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.