Nya uppdateringen – H Update – till Wear OS ger bättre batteritid

google-wear-os-h-update

Nya uppdateringen till Wear OS gör att batteriet i din smartklocka håller längre. Förutsatt att din modell får uppdateringen vill säga – för det är inte helt säkert.

Om din smartklocka använder Wear OS kommer den sannolikt snart få en uppdatering kallad ”H Update”. Den bjuder på förbättringar kring batterihanteringen och en rad andra optimeringar.

Först ut har vi ”Battery Saver”-läget som har omarbetats för att bara visa tiden när batteriet går under 10 procent. Om smartklockan har tagits av från din handled eller varit inaktiv i mer än 30 minuter går operativsystemet ner i ett djupviloläge för att spara ström.

Smart App Resume & Two Step Power Off

En annan nyhet är ”Smart App Resume” som aktiveras för alla appar. Den gör att du kan byta mellan installerade appar och fortsätta precis där du slutade sist.

Slutligen har vi ”Two Step Power Off” som gör att du kan stänga av smartklockan genom att hålla nere strömknappen och sen trycka ”Power Off” på skärmen. Alternativt ”Restart” om du vill starta om.

Uppdateringen ”H Update” rullas ut progressivt de kommande månaderna till tillverkare som stöder den. Det är idag oklart exakt vilka tillverkare som kommer att acceptera ”H Update”, men vi hoppas så klart att alla gör det med tiden.

Läs mer om ”H Update” på den officiella bloggen.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.