Hur mycket tid spenderar jag på Instagram? Ny funktion gör att du kan se din tid

Instagram Logo 950x500

Instagram kan onekligen ta en hel del tid från användarna. Det är lätt att glömma bort sig när man bläddra bland tusentals fantastiska fotografier och videor. Och nu kan Instagram berätta för dig exakt hur länge du inte gör andra saker.


Äntligen har Instagram rullat ut sin nya funktion för att kolla spenderad tid med tjänsten. Du kan se både dagligt användande och veckoanvändningen. Det går dessutom att spärra Instagram efter en en viss tids användning.

Redan i augusti meddelade moderbolaget Facebook att Instagram skulle få tidsrapporteringen. Eller snarare, en större möjlighet att få kontroll över hur man använder bildtjänsten tillvardags.

Du hittar tidsrapporteringen genom att klicka på din profilbild och sedan visa dina aktiviteter. Därifrån har du tillgång till alla inställningar och grafer för ditt instagrammande. Och om vi ska tro en rapport från juni så spenderas i snitt 53 minuter dagligen på Instagram – lika mycket som på Facebook.

Instagram är knappast först med att erbjuda den här möjligheten till användarna. Huawei, Apple och Google erbjuder alla en möjlighet att se hur mycket tid användarna spenderar med olika appar och tjänster.


För att ta del av nya funktionen behöver du köra den senaste versionen av Instagram. Kolla på Apple App Store eller Google Play Store och se om det finns en ny version – installera – och kolla!