Android 9.0 & One UI till Galaxy S9 & Galaxy S9+ är släppt

samsung-galaxy-s9-plus-all-colors

Samsung har öppnat portarna för beta-test av One UI på några av tillverkarens mobiltelefoner. I skrivande stund är det ett fåtal länder som berörs och ett litet antal modeller.

OBS: Android 9.0 är släppt till Galaxy S9 och Galaxy S9 Plus. Du bör därmed inte installera någon beta-version utan istället välja den färdiga versionen när denna är redo för din mobiltelefon.

Samsung One UI är det efterföljande gränssnittet till Experience och ännu äldre TouchWiz. Med One UI följer Android 9.0 ”Pie” och kombinationen av de båda ska – enligt Samsung – vara designad för att hjälpa användarna fokusera på det som är viktigast.

Initialt är det bara Galaxy S9 och Galaxy S9+ som kan installera beta-versionen av Android 9.0 med One UI. För att delta i beta-programmet måste du installera Samsung Members-appen på din telefon och aktivera dig där.

samsung one ui
Samsung One UI

Samsung One UI kan testas i ett litet antal länder

I skrivande stund är det bara ett fåtal länder som omfattas av beta-programmet, dessvärre är inte Sverige en av dessa. Det går att lura sig till en plats med engelsk språkinställning i telefonen, ett Samsung-konto registrerat för någon av länderna nämnda här under och en VPN.

  • USA
  • UK
  • Kina
  • Frankrike
  • Tyskland
  • Indien
  • Polen
  • Spanien

Bäst är dock att avvakta en eventuella beta-lansering i Sverige. Man bör också tänka på att det här är ofärdig mjukvara som kan innehålla riktigt otrevliga buggar. Är du det minsta osäker – vänta till den färdiga versionen släpps runt januari 2019.

Och för den som undrar om beta-versionen kommer till Galaxy S8, Galaxy S8+ och Galaxy Note 9 så kan sägas att vi inte vet. Det finns ingen vidare information om dessa enheter just idag.

Vill du testa beta-versionen på din telefon? Vilken mobiltelefon använder du och vilka förväntningar finns? Skriv gärna en kommentar och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.