Astro C40 TR: Ny Pro-handkontroll från ASTRO Gaming

astro-gaming-astro-c40-tr

ASTRO Gaming har lanserat Astro C40 TR – en ny handkontroll för Playstation 4 och PC med modulär design. Läs mer om nya handkontrollen här.


Astro C40 TR är en högkvalitativ handkontroll med en prislapp i premiumklassen. Men så får du också en hel del funktionalitet och smarta funktioner för pengarna du betalar.

Handkontrollen är byggda av moduler som kan tas bort eller ersättas med andra. Det betyder att du bland annat kan kan justera styrspakarna, multifunktionsknapparna och styrkorset efter behov.

Exempelvis, om du vill ha styrkorset ovanför styrspaken istället för under så byter du snabbt och enkelt plats på dem. Samtidigt kan de bakre knapparna programmeras om utan extra mjukvara. Vill du få ut maximalt av Astro C40 TR måste du dock ha tillgång till en PC.

astro gaming astro c40 tr front

Justera slaglängden på bakre knapparna

Med så kallade trigger-stops kan du justera hur långt de bakre knapparna ska röra sig innan kontrollen registrerar att du trycker på dem. Kortare avstånd betyder snabbare reaktion och mindre fördröjning i exempelvis FPS-spel


Det inbyggda batteriet lovar minst 12 timmars speltid, och skulle inte det räcka kan du givetvis ansluta en USB-kabel för kontinuerlig strömförsörjning.

Astro C40 TR kan anslutas trådlös eller med sladd om du föredrar det. Det finns en 3.5mm-hörlurskontakt för hörlurar och mikrofon.

När du köper handkontrollen medföljer moduler för knapparna på framsidan så du kan byta plats på dem efter behov. Du får även ett skyddsfodral och en USB-dongel för trådlös anslutning. Det finns även en tvåmeters USB-kabel i lådan.

astro gaming astro c40 tr back

Astro C40 TR kostar en rejäl slant

ASTRO Gaming har redan en mängd produkter på den svenska marknaden, och därför tror vi att även Astro C40 TR letar sig hit. Idag finns inget svenskt pris, men omräknat från lanseringspriset 199.99 USD blir det runt 2 300 kronor inklusive moms.

Det är rejält saftigt med tanke på att originalkontrollen (som är helt utmärkt i sig själv) Sony DualShock 4 v2 kostar runt 550 kronor. Razer Raiju som är en annan, programmerbar pro-handkontroll kostar runt 1 600 kronor. Och Nacon Revolution Pro Controller 2 går för runt tusenlappen.

Astro C40 TR har mycket att leva upp till för sin prislapp. Frågan är – kommer den att lyckas? Läs mer på den officiella produktsidan hos ASTRO Gaming.