Mer än 1 TB lagring på Microsoft OneDrive i framtiden

microsoft-office-365-2017

Microsoft OneDrive kan snart få mer lagringsutrymme. Om du betalar för Office 365 har du minst 1 TB idag – inom en framtid kan du potentiellt köpa till ytterligare utrymme vid behov.


Microsoft OneDrive har inte mer än 1 TB lagringsutrymme idag. Det kanske räcker för de allra flesta. De som har större krav än så måste använda andra alternativ, och det kan vara problematiskt om man föredrar Microsofts lösningar.

Tacksamt nog kanske det kommer en lösning inom kort. Omar Shahine är programansvarig för OneDrive på Microsoft, och han ger en glimt av hopp till de som vill ha mer utrymme.

Stay faithful. I know it’s hard but we are working on this.— Omar Shahine (@OmarShahine) November 14, 2018

En användare av Apple iCloud skrev på Twitter att denne ville byta mot Microsoft Office 365, men att det inte fanns tillräckligt med utrymme. Omar Shahine skrev som svar att personen skulle hålla modet uppe och att företaget arbetade på saken.

Microsoft Office 365 hade obegränsat utrymme för en kort tid

Det är så klart ingen officiell bekräftelse. Men det ger en ljusglimt och hopp till de många som hoppas på att få mer än 1 TB i framtiden.


Microsoft var klassledande för en kort period när Office 365 uppgraderades från 1 TB till obegränsat utrymme. Tyvärr valde ett fåtal personer att utnyttja friheten och laddade upp mer än 70 TB med data, vilket tillslut fick Microsoft att gå tillbaka till 1 TB.

I takt med att allt fler spelar in 4K-video och 8K närmar sig marknaden med storsteg så ökar kraven på lagringen. Om Microsoft inte ska halka efter konkurrenterna måste det ske en förändring. Frågan är hur snabbt och hur effektiv den blir.