Nu släpps Windows 10 ”October 2018 Update” – igen

microsoft-windows-10-logo-2

Microsoft har haft minst sagt otrevliga problem med Windows 10 ”October 2018 Update”. Så allvarliga att uppdateringen fick dras tillbaka från Windows Update.


Nu har Microsoft äntligen löst de problem som tidigare drabbade användarna. Höstens stora uppdatering gjorde bland annat att användare förlorade filer under installationen. Och Windows 10 Pro-användare fick plötsligt se sina licenser avaktiverade.

Alla dessa felen är nu åtgärdade – åtminstone om vi ska tro Microsoft – och därför kan Windows 10 ”October 2018 Update” äntligen installeras igen. Det tog Microsoft närmare en månad för att lösa alla buggar i uppdateringen.

Nyheterna i Windows 10 ”October 2018 Update”

Bland nyheterna i Windows 10 ”October 2018 Update” finner vi ett mörkt tema i Utforskaren, stöd för att skicka SMS från datorn till mobiltelefonen och stöd för DirectX Raytracing. Även HDR-funktionaliteten har utökats.

Andra nyheter är en ny, molnbaserad urklippsfunktion samt introduktionen av verktyget Screen Sketch för att ta skärmdumpar.


Microsoft har också kommunicerat en ny strategi för kvalitetssäkring av framtida uppdateringar. Bland annat kommer företaget att släppa en serie blogginlägg om arbetet med att öka kvaliteten kring uppdateringarna. Dessutom ska Microsoft tydliggöra utrullningen av uppdateringar med ett nytt gränssnitt. Exakt hur det ser ut återstår att se.

Du kan installera Windows 10 ”October 2018 Update” idag. Ett tips är att avvakta några dagar för att se om fler problem har uppstått, eller om det är säkert att göra en installation.