Köp mer lagringsutrymme till Office 365 – upp till 1TB extra

Microsoft OneDrive Logo

Om du använder Office 365 har du 1TB lagringsutrymme i OneDrive att använda. En hyggligt stor mängd kan tyckas, de flesta lär inte behöva mer än så. Men för de som behöver det där lilla extra så har det länge varit omöjligt att köpa till mer plats.


  • Personal Vault är ett extra 2FA-skydd för säkrare filer i enskilda mappar på OneDrive
  • Du kan köpa till 1 TB extra lagringsutrymme – utöver vad Office 365 erbjuder
  • Släpps initialt på tre marknader – finns i Sverige före årsskiftet 2019/2020
  • Lästips: Ny Office-app till Windows 10 – helt kostnadsfri

Nu ruckar Microsoft på sina gamla regler. Användare kan snart köpa upp till 1TB extra, med priser upp till 100 kronor extra per månad.

Office 365 kommer fortfarande att erbjuda 1TB lagringsutrymme precis som tidigare. Inte heller ändras utbudet av appar i Office 365-prenumerationen. Befintliga och nya prenumerationer behöver inte vara nervösa på den punkten.

Det enda som ändras är att Microsoft lägger till fem nya tillval med 200GB, 400GB, 600GB, 800GB och 1TB lagringsutrymme. Varje steg ökar kostnaden med några tior och du kan maximalt köpa 1TB extra utrymme.

microsoft onedrive extra utrymme 1tb 2019
Bildkälla: Microsoft

Om du inte vill ha Office 365 utan bara OneDrive så får du 15GB helt kostnadsfritt som tidigare. Betydligt mer än de 2GB som exempelvis Dropbox erbjuder.


Räcker inte den mängden kan du uppgradera platsen på OneDrive från 15GB till 100GB för bara 2 USD per månad, eller cirka 25 kronor. Tidigare var ökningen endast 50GB, så Microsoft har snällt nog dubblat erbjudandet för alla användare.

Läs mer om att kunna köpa mer lagringsutrymme till OneDrive på Microsofts officiella webbsajt.

OneDrive får högre säkerhet med ”Personal Vault”

microsoft onedrive personal vault
Bildkälla: Microsoft

Microsoft har byggt in en ny säkerhetsfunktion i OneDrive som förbättrar skyddet när andra än du själv har tillgång till exempelvis datorn eller mobiltelefonen.

Det handlar om en extra nivå av skydd mot obehöriga där du kan lägga till ett separat skyddslager för filåtkomst på enskilda mappar. Vad det betyder i praktiken är att förutom ett lösenord så kan du välja att man även måste använda en PIN-kod, ett fingeravtryck, ansiktsigenkänning eller SMS-kod för att se filerna.

Microsoft har också byggt in stöd för omedelbar uppladdning av alla fotografier och videoklipp i din kamerarulle på mobiltelefonen. De hamnar direkt i Personal Vault för extra säkerhet.

Personal Vault släpps initialt i Australien, Nya Zeeland och Kanada. Därefter kommer funktionen att rullas ut på ytterligare marknader fram till årsskiftet 2019/2020 då Personal Vault ska finnas på alla marknader, även i Sverige.

Nämnvärt är att Microsoft blir först med extra 2FA-skydd för separata foldrar i molnlagring. Tunga konkurrenter som Apple iCloud, Google Drive och Dropbox har inte implementerat detta än, men vi räknar med att de tittar på lösningar efter den här nyheten.

Läs mer om Personal Vault för OneDrive på Microsofts officiella webbsajt.