Ny Office-app till Windows 10 – helt kostnadsfri

microsoft office win10 app 2019

Microsoft har släppt en ny Office-app för Windows 10. Den ersätter den befintliga ”My Office”-app som använts hittills, och kommer att vara förinstallerad med operativsystemet framöver.

Microsoft Office-appen är gratis att använda. Den fungerar som en central samlingsplats för alla dina dokument och handlingar. Om du har laddat upp dem till Office Online eller på OneDrive, så finns de att se i appen.

Du behöver ingen prenumeration på Office 365 för att använda Office-appen. Den är kostnadsfri och kan installeras direkt från Microsoft Store om du vill.

Målet med nya appen är att attrahera flera användare till Office Online. Versionen av Office 365 som finns att använda direkt i webbläsaren. Där kan du använda Word, Excel och PowerPoint, även om du inte prenumererar på betalversionen med desktop-apparna.

microsoft office app win10 surface 2019
Office-appen på en Surface-platta

Office-appen ger användarna en enkel upplevelse som hjälper dem att hitta vad de behöver snabbt – oavsett om det är en app, ett dokument eller en person i organisationen.

Bill Doll, Microsoft

Office-appen är inte bara till för vanliga användare. Om du är en IT-administratör kan appen konfigureras att bara visa det som är nödvändigt för företaget.

Du kan även se alla tillgängliga tjänster och appar för ditt Microsoft-konto. Detta tillsammans med guider, tips och tricks som hjälper dig att få ut maximalt från Office; oavsett om det är i webbläsaren eller med desktop-apparna.

I princip får du samma upplevelse som direkt i Office Online i webbläsaren; dock i ett mer användarvänligt format direkt i datorn. Läs mer om nya appen på den officiella bloggen här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.