Nu fungerar Spotify med Garmin Vivoactive 3 Music

Spotify Logo

Spotify släpps som app till Garmin Vivoactive 3 Music. Sportklockan blir därmed betydligt mer attraktiv för den som vill lyssna på musik samtidigt som de tränar.

Garmin Vivoactive 3 Music har hela tiden haft stöd för musik, vilket också framgår av dess namn. Det finns inbyggt lagringsutrymme som du kan ladda upp dina mp3-filer på. Inga konstigheter egentligen.

Antingen mp3-filer, eller spellistor från iHeartRadio eller Deezer. Problemet är bara att ingendera musiktjänst är speciellt populär i Sverige och mp3-filer är knappt använt längre. Vad som behövs är stöd för en större musiktjänst som fungerar bra i våra nordiska länder.

Och det stödet kommer med Spotify som en uppdatering till Garmin Vivoactive 3 Music. Så länge du har en prenumeration på Spotify Premium så fungerar musiktjänsten direkt i sportklockan.

garmin vivoactive 3 music spotify

Det finns så klart restriktioner kring hur Spotify kan användas. Du får givetvis inte den fulla upplevelsen från mobiltelefonen eller desktop-appen. Däremot kan du ladda in dina låtar från spellistor direkt i sportklockan, och du behöver inte ha med någon mobiltelefon på löprundan.

Hur man gör? Det är busenkelt.

  1. Skapa en låtlista i Spotify
  2. Synkronisera den med Garmin Vivoactive 3 Music
  3. Börja lyssna på låtarna via trådlösa hörlurar

Du behöver så klart en Spotify-app som du enkelt laddar ner från Connect IQ. Den är kostnadsfri, men som ovan nämnt behövs en Premium-prenumeration för att kunna användas.

Tidigare under 2018 fick både Garmin Forerunner 645 Music och Fenix 5 Plus-serien stöd för Spotify. Det är positivt att den svenska musiktjänsten breddar sig utanför Wear OS och Watch OS.

Har du en Garmin-klocka som nyligen fått stöd för Spotify? Har du provat, och hur tycker du i så fall att det fungerar? Skriv en kommentar och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.