Spotify-stöd till Garmin Fenix 5 Plus-serien

garmin-fenix-5-plus-spotify-app

Garmin uppdaterar flera av sina sportklockor med offline-stöd för Spotify. Först ut att släppas med stöd för musik var Forerunner 645 Music – nu kommer Spotify till den modellen och flera andra.


Först ut att kunna använda Spotify direkt i klockan är flaggskeppsmodellerna i Fenix 5 Plus-serien. Förutsättningarna för att Spotify ska fungera är tämligen enkla.

Du måste ha ett Spotify Premium-konto samt en speciell Spotify-app i mobiltelefonen. Applikationen laddar du ner via Connect IQ-butiken.

När du har installerat appen på din träningsklocka kan du skapa spellistor och ladda upp låtar direkt på klockan. På så vis kan du träna med musik, utan att du behöver ta med mobiltelefonen.

Intressant nog är inte Forerunner 645 Music första träningsklockan från Garmin med Spotify-stöd, även då den faktiskt stöder musikuppspelning direkt till hörlurar. Inte heller Vivoactive 3 Music har stöd direkt. Dessa modeller inkluderas kort efter Fenix 5 Plus-serien.


Spotify-stödet är en välkommen förbättring som många väntat på. Det är också en logisk sådan eftersom Garmin måste kämpa för att slå sig fram bland de populära smartklockorna, främst på iPhone-sidan.

Vad tycker du om Spotify-stödet? Kan och kommer du i så fall att använda det på din träningsklocka?