Ny Nintendo Switch kan släppas redan 2019

nintendo-switch-neon-joy-con

Nya Nintendo Switch kan släppas redan 2019. Det säger de senaste ryktena om den japanska speljätten – och det kan röra sig om större uppgraderingar enligt uppgifterna.


Befintliga Nintendo Switch har varit en supersuccé för den kända tillverkaren. På bara ett år såldes fler än 15 miljoner exemplar och Nintendo har som mål att få ut 20 miljoner för nuvarande räkenskapsår.

Försäljningen har dock tappat fart och investerarna är inte övertygade om att Nintendo ska nå sitt högt satta mål. Det har i sin tur fått aktien att tappa, vilket gör att Nintendo eventuellt försöker hålla ångan uppe med en ny Switch-modell.

Exakt vilka uppgraderingar det rör sig om är ännu oklart. Nintendo uppges dock titta på ändringar som ger klara förbättringar utan att kostnaderna ökar; varken för Nintendo eller konsumenten.

En nämnvärd detalj är att Nintendo med all sannolikhet inte släpper någon Switch 2 än på länge. Så den nya modellen kommer vara bakåtkompatibel och ha uppgraderingar som gör att befintliga ägare inte känner sig lurade på konfekten om prislappen blir densamma.


Nintendo Switch 2019 – troliga förbättringar i nya konsolen

En bättre skärm är något som kan tänkas ändras med nya Switch. Den befintliga modellen har skärmupplösningen 1 280 x 720 pixlar, vilket skulle kunna ökas något, och även själva skärmpanelen kan uppgraderas med ny, bättre teknik.

Den inbyggda SoC-kretsen är en Nvidia Tegra X1. Kretsen kommer sannolikt inte att bytas ut, men däremot kan den optimeras ytterligare. En bättre kylning ökar möjligheten att skruva upp prestandan lite för ett snäppet bättre flyt i spel exempelvis.

Andra punkter som kan uppgraderas är från Bluetooth 4.1 till 5.0 och HDMI 2.0 till 2.0b/2.1. RAM-minnet på 3 + 1 GB kan öka marginellt och lagringsutrymmet på 16 GB borde rimligtvis dubblas allra minst. 

Exakt vad Nintendo släpper – om något överhuvudtaget – återstår att se. Det vore logiskt att se en marginellt förbättrad Switch med optimeringar, mycket likt vad Microsoft och Sony gör med Xbox- och Playstation-serierna. Vad tror du är aktuellt för en ny Switch?

Läs mer om nyheten på Wall Street Journal (betalvägg).