LG Watch W7 – hybridklocka med smarta funktioner

lg watch w7

LG Watch W7 är en hybridklocka som kombinerar analoga visare med digital urtavla. Klockan lanseras samtidigt med mobiltelefonen V40 ThinkQ och är en efterföljare till LG Watch Sport och Watch Style från 2017.


  • 100 dagars batteritid – om du inte använder de smarta funktionerna
  • Gamla generationens SoC-krets är en besvikelse
  • Blandar analoga med digitala funktioner
  • Vattentålig design, men du kan inte simma med klockan

LG Watch W7 använder Wear OS och är designad för att ge det klassiska utseendet av en analog klocka, men med möjlighet till smarta funktioner.

Skärmen till klockan är en 1,2-tums LCD-skärm med upplösningen 360 x 360 pixlar. Under denna sitter SoC-kretsen Snapdragon Wear 2100, 4GB eMMC-lagring och 768MB RAM-minne.

Upp till två dagars batteritid med de smarta funktionerna igång ska vara möjligt. Med bara analoga klockvisningen aktiverad kan du få upp till 100 dagar mellan laddningarna.

LG Watch W7 har fysiska visare & vattentålig design

Minut- och timvisaren är helt fysiska och lyser för att kunna användas i mörker. Med en knapp överst på LG Watch W7 kan de flyttas ur vägen när du vill läsa inkommande notifikationer och dylikt.


Hela designen är gjorde för utmärkt vattentäthet med IP68-klassificering. Du kan doppa klockan i vatten under hela 30 minuter, men tänker du simma med den så är det att glömma. Det är inte vad den klarar.

Inbyggt under skärmen sitter varken NFC eller 4G/LTE. Däremot hittar vi både pulsmätare Bluetooth 4.2 och GPS. Vill du använda en accelerometer, gyroskop, tryckmätare, kompass, altimeter och barometer så finns även det.

Vikten stannar på 79 gram och storleken är 44 x 13 x 45mm. Exakt prislapp och lanseringsdatum är i skrivande stund okänt.