5 spel med 4K/HDR du måste ha till din Playstation 4 Pro

ratchet-and-clank

Så du har köpt en Playstation 4 Pro och vill ha några riktigt snygga spel som utnyttjar hårdvaran i spelkonsolen till max? Då har vi några tips på spel som du kan skaffa och som ger dig den kanske snyggaste grafiken som skådats på en Playstation-konsol.


Spel med 4K/HDR du måste ha till din Xbox One X


Det är tyvärr inte alla befintliga spel som har stöd för 4K-upplösning och HDR, vilket kanske är tråkigt men inte oväntat. Där Microsoft har fått med sig många utvecklare och kan ståta med fler än 100 uppdaterade spel för 4K och HDR till Xbox One X är intresset desto mindre för Playstation 4 Pro.

Men det finns några riktiga godbitar som bara måste köpas om du har den snabba spelkonsolen. Horizon: Zero Dawn och Uncharted 4: A Thiefs End är två sådana. Galet bra, galet snygga, helt klart prisvärda.

Här under har du en lista på några spel som är visuellt snygga och som vi rekommenderar. Har du egna tips på spel? Kommentera gärna längst ner och berätta för oss!

 

Horizon Zero Dawn

Horizon: Zero Dawn

4K och HDR. Du kan välja hög upplösning för detaljrikedom eller lägre i 1080p med högre fps.

Det snyggaste spelet någonsin till en spelkonsol är utan tvekan Horizon: Zero Dawn. Oavsett om du spelar på en vanlig Playstation 4 eller har Pro-modellen. Det här är snyggt på alla nivåer och med Playstation 4 Pro blir det ännu snyggare.

Med stöd för både 4K och HDR är det här första spelet du bör köpa till din spelkonsol. Utan tvekan. Följ Aloys resa genom fantastiska miljöer och hjälp henne i striderna mot korrupta maskiner som jagar dig över slätterna. Du kommer inte att ångra dig, vi lovar.

uncharted-4-a-thiefs-end

Uncharted 4: A Thief’s End

2K och HDR. Högre detaljrikedom och mer grönska med Playstation 4 Pro. Körs i 1080p i multiplayer.

Ett episkt äventyr som sätter punkt för Nathan Drakes skattletande. Den här gången jagar vi en piratskatt och får vara med om såväl vilda biljakter som det klassiska klättrandet på klippväggar och hus. Allt under vild skottlossning och syrliga kommentarer från ens kompanjoner i spelet.

Uncharted 4: A Thief’s End körs i 2K-upplösning (1440p) och har HDR aktiverat. Det är alltså inte full 4K men detaljerna har gått upp och skärpan är högre med Playstation 4 Pro. Och bara HDR gör stor skillnad när du har en tv som stöder detta.

Redan klarat Uncharted 4: A Thiefs End? Då kan du prova helt nya Uncharted: The Lost Legacy som lämnar Nathan Drake och istället följer Chloe Frazer och Nadine Ross i jakten på indiska skatter.

 

ratchet-and-clank

Rachet & Clank

Nästan full 4K och HDR. Skarpare kanter med skarpare bild i 1080p.

Med färgglad grafik och svenska röster slår sig Rachet & Clank in i våra hjärtan som en riktig favorit. Det här är ett roligt och förhållandevis enkelt spel med många roliga inslag för både vuxna och barn.

Rachet & Clank har stöd för HDR men använder så kallad ”temporal injection” för upplösningen. Det betyder inte fullt 4K-upplösning utan uppskalning som nästan ger exakt samma resultat. Vi klagar inte – det här är riktigt snyggt och roligt.

 

infamous-second-son

Infamous Second Son / First Light

1800p och HDR. Dessutom skarpare och mer detaljerad bild i 1080p.

Infamous Second Son är en klassiker till Playstation-konsolerna och ett visuellt vackert spel med många effekter som verkligen lyfts fram i 4K och HDR. Eller nästan 4K i alla fall då upplösningen är höga 1800p, vilket i sig är imponerande och ett bra sätt att hålla fps:en så hög som möjligt utan att kompromissa med bildkvaliteten.

Både Infamous Second Son och efterföljaren First Light har varit tillgängliga via Playstation Plus som gratisspel och kan köpas riktigt billigt idag. Det är snabba spel med snygg grafik, tilltalande berättelse och en öppen värld att springa runt i. Helt klart spel värda att lägga många timmar på.

Rise of the Tomb Raider 950x500

Rise of the Tomb Raider

4K men ingen HDR. Välj mellan hög upplösning och 30 fps samt lägre upplösning och 60 fps.

Du kanske inte får HDR-stöd, men 4K-upplösningen gör underverk för det här spelet. Rise of the Tomb Raider är riktigt snyggt från början men med Playstation 4 Pro får du det där lilla extra som gör upplevelsen ännu bättre. Visst hade vi hoppats på HDR då det kommer till Xbox One X-versionen, men det här är vi nöjda med i alla fall.

Rise of the Tomb Raider är ett actionäventyr där du följer Lara Crofts äventyr i sina yngre år. Precis som med Uncharted 4 får du många fartfyllda timmar och med några månader bakom sig på marknaden går Rise of the Tomb Raider att få till riktigt lågt pris. Det är värt varenda krona.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.