Mojang kommer snart att öppna första beta-versionen av nya Minecraft för intresserade som vill testa. Utvecklaren har i ett meddelande på Twitter gått ut med att betan är skickad för certifiering, och efter det kan den som är intresserad anmäla sitt intresse för att delta i testandet.


Det är en minst sagt stor uppdatering på gång till Minecraft med helt omarbetad grafik, stöd för korsspelande över flera plattformar och mycket mer. Intresset kring spelet är skyhögt sen tidigare och har bara ökat efter annonseringen av kommande Super Duper Graphics Pack med 4K-stöd.

Målet med beta-versionen som släpps är att stresstesta spelet och hitta buggar som kan fixas innan den färdiga versionen är redo för den breda massan. Det betyder att du som beta-testare får prova allt det nya föra alla andra, men också att du kan drabbas av krascher och annat otyg som måste lösas.

Men vad är väl en krasch eller två mot att få köra Minecraft i hög upplösning och med helt nya texturer och ljussättning. Dessutom har du en chans att påverka spelets utveckling med dina tips och råd, förutsatt att du väljer dela med dig av dem till Mojang.

“The pay-off is that you get an early glimpse of the cool stuff we have lined up, like fireworks, parrots, armor stands, the recipe book, new game rules and – stealing the show entirely – the amazing, the one and only, the ultimate COARSE DIRT.” – Marsh Davies, Mojang

Så hur gör man då för att delta i beta-testet? Enkelt, allt du behöver är en dator med Windows 10 eller en Xbox One-konsol.

Så beta-testar du nya Minecraft

  1. Gå till butiksappen på din Xbox One eller Windows 10-dator.
  2. Sök efter Xbox Insider Hubb-appen.
  3. Ladda ner och installera applikationen.
  4. Starta Xbox Insider Hubb-appen.
  5. Leta dig fram till Insider Content > Minecraft Beta.
  6. Välj att gå med i testet.
  7. Klart!

Tänk på att du måste ha en digital version av spelet för att vara med. Har du skaffat Minecraft på skiva går det inte att beta-testa idag.

Ser du fram emot att få testa nya Mineacraft? Skriv gärna en rad och berätta om dina förväntningar!

Kategoriserad i:

Taggad i:

,