Sista säsongen av Game of Thrones kan dröja till 2019

gameofthrones-season7-starks

När sista avsnittet av sjunde säsongen med Game of Thrones har sänts är det många som otåligt väntar på den åttonde och sista säsongen. Vem kommer att sitta på järntronen, vem överlever och hur ska The White Walkers besegras?

Redan till hösten påbörjas inspelningen av åttonde säsongen men det kan dröja ända in i 2019 innan den börjar sändas. Det säger danska skådespelaren Nikolaj Coster-Waldau, i serien kända som Jamie Lannister, till danska tidningen BT.

Ingen av skådespelarna vet hur slutet kommer att se ut får sina karaktärer. Inte heller är det någon som vet hur slutet på åttonde säsongen blir. De får nämligen inte sina respektive manus förrän kort inpå att de behövs. Allt för att hindra att något läcker ut.

Lika tufft var det för skådespelarna när de provspelade för sina roller och inte fick veta vem de skulle spela. Som Tom Hopper vilken spelar Dickon Tarly och initialt inte fick veta det. Han provspelade med alias istället för de riktiga namnen, och först efter utsållningen blev riktiga namnet känt.

Ever since I first got introduced on the show, it’s been this onslaught of people ripping me for this name, Dickon. I think that’s the thing with Game of Thrones, it comes with such a ridiculously big following, it’s hard not to have some kind of fan reaction, I suppose, when you’re on it.

Och det kanske inte var just vad Tom Hopper hade hoppats på, varken som skådespelare eller karaktären i serien. Skämten blev många och hårda kring namnet och efter ett kort men intensivt intåg på scenen kulminerade allt med ett minst sagt hett avslut för Dickon.


I oktober kan inspelning av åttonde säsongen börja, manus delas ut veckorna därpå till skådespelarna, och vi får vänta mer än ett år innan Game of Thrones börjar visas igen. Exakt hur länge återstår att se då Casey Bloys på HBO avslöjar att de inte är helt klara på hur lång tid det kan ta med sista säsongen.

Vad är dina förhoppningar på åttonde säsongen och vem tror du kommer att överleva det hela i slutändan? Berätta för oss i kommentarsfältet!

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.