Nvidia släpper Geforce-drivrutin optimerad för Destiny 2

Destiny 2 logo

Om du planerar att spela nya Destiny 2 på PC och inte har uppdaterat grafikkortets drivrutiner på ett tag — ja då är det absolut dags för det. Nvidia har nämligen släppt en ny version av Geforce-drivrutinen som optimerats för just Destiny 2.

Spelutvecklaren Bungie har tidigare släppt en trailer som visar hur spelet körs i 4K-upplösning med 60 bilder per sekund. En imponerande uppvisning som bara det bäddar för riktigt skarp och fin bild i i Destiny 2. Lägg till stöd för HDR och det blir ännu bättre med högre ljusstyrka och mer naturtrogna, skarpare färger och detaljer i skuggområden.

With a compatible TV or monitor, HDR enables higher peak brightness for stunning, vivid visuals, with bold saturated colors; tremendous contrast for richer, more natural dark scenes; and a wide gamut of colors close to what you experience on the highest-quality digital cinema screens.

Det lär behövas rejält med prestanda för att kunna driva Destiny 2 i 4K med 60 fps. Kanske är det därför Nvidia släpper två spelpaket med Destiny 2 och grafikkorten Geforce GTX 1080 och Geforce GTX 1080 Ti. Båda kraftfulla men med en klar fördel hos de som skaffar Ti-varianten som har det där extra att erbjuda.

Med nya drivrutinen har Nvidia lagt grunden till SLI-stöd för Destiny 2 vilket betyder att entusiasterna med två grafikkort kan nyttja båda dessa. Utan nya drivrutinen är det bara ena som fungerar, vilket betyder att det andra ligger vilandes och outnyttjat.

Drivrutinen går att ladda ner från Nvidias webbsajt från den 24 augusti och beta-testet av Destiny 2 påbörjas den 28 augusti. Har du tänkt beta-testa spelet bör du snarast installera nya drivrutinen, men tänker du vänta tills spelet släpps officiellt är det senaste den 24 oktober som gäller.

Osäker på vilken drivrutin du ska installera? För att optimeringarna ska ingå är det GeForce Game Ready 385.41 WHQL som gäller, eller nyare.

Det här måste din dator ha för att köra Destiny 2

Osäker på om din dator klarar att köra Destiny 2? Här är specifikationerna som gäller för beta-testet enligt Bungie samt vår rekommendation för bästa möjliga upplevelse.

Destiny 2 PC Beta Minimumkravet

CPU: Intel i3-3250, AMD FX-4350, or equivalent
GPU: GeForce GTX 660 / GeForce GTX 1050
RAM: 6GB

Destiny 2 PC Beta Rekommenderat

CPU: Intel i5-2400, AMD Ryzen R5 1600X, or equivalent
GPU: GeForce GTX 970 / GeForce GTX 1060
RAM: 8GB

Destiny 2 PC Beta Tekniksmarts rekommendation

CPU: Intel i7-4790K eller nyare
GPU: GeForce GTX 1070 OC
RAM: 16GB

Klarar din dator kraven, eller tänker du spela Destiny 2 på en spelkonsol istället? Berätta för oss i kommentarsfältet!