Spatial Audio (Dolby Atmos) med Apple Music fungerar INTE på Android

Fungerar endast på Apples prylar – däremot kan du använda Lossless Audio

apple music dolby atmos lossless apple digital master 2021

Använder du Apple Music på din Android-telefon och ser fram emot stödet för Dolby Atmos? Då har vi riktigt dåliga nyheter

Enligt uppgifter till webbsajten MySmartPrice så kommer Spatial Audio och Dolby Atmos inte fungera utanför Apples eget ekosystem.

Lästips: Apple släpper Spatial Audio & Dolby Atmos till Music (kommer juni 2021)

Det betyder att om du använder Apple Music på Android och Windows 10 så får du begränsad funktionalitet. Och inget stöd för Dolby Atmos.

Oklart varför Dolby Atmos inte släpps till Apple Music på Android

I skrivande stund finns ingen information om varför Apple inte vill ha Spatial Audio och Dolby Atmos på andra operativsystem än sina egna.

Det finns flera tänkbara anledningar. En är att Apple saknar full kontroll över plattformarna vilket gör att de inte vill tillföra den extra funktionaliteten av säkerhetsskäl.

En mer trolig anledning är att Apple vill locka över redan intresserade som använder Music till iPhone-, iPad- och Mac-serierna.

Lossless Audio stöds med Apple Music på Android

En trevligare nyhet är at Lossless Audio med sin högre ljudkvalitet kommer att fungera med Apple Music på Android.

Förutsatt att du har rätt musikutrustning vill säga. För dina befintliga AirPods kommer INTE att fungera med Lossless Audio – det finns helt enkelt inget stöd varken över Bluetooth eller med Lightning-kabel (om du har AirPods Max).

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.