Apple uppgraderar Macbook Pro med ny processor – släpps sommaren 2021

10-kärnig processor som är utvecklad och tillverkad av Apple

Apple Macbook Pro 16" 2020
© Apple

Apple kan släppa en ny, förbättrad Macbook Pro med en 10-kärnig M-processor. Det rör sig om både en 14- och 16-tumsmodell som kan komma redan under sommaren 2021.

Det är webbsajten Bloomberg som har fått uppgift om uppgraderingen till Macbook Pro-serien.

Lästips: Fördubblad försäljning av Macbook Air och Macbook Pro (Q1 2021)

Den nya M-processorn är designad och tillverkad av Apple. Den har tio kärnor varav åtta är högpresterande. De andra två kärnorna är energisnåla kärnor för lättare arbeten.

Till den nya processon finns tillval av en ny grafikprocessorn. Här ska du kunna välja mellan 16 och 32 kärnor beroende på vilken prestandanivå du behöver (och efter hur djup din plånbok är).

Vad du däremot inte kan vänta dig i nästa Macbook Pro är användandet av mini-led i skärmen. Enligt tidigare uppgifter har den skärmtekniken flyttats fram till tidigast 2022.

Däremot får du upp till 64GB RAM-minne. Dagens Apple M1-bestyckade datorer kan bara använda upp till 16GB, något som har kritiserats hårt av professionella användare. Och det är något som ändras med den kommande processorn och Macbook Pro-modellen.

Andra detaljer pekar på att chassit har omdesignats så att vi äntligen får tillbaka HDMI, SD-kortläsare och en MagSafe-kontakt.

Huruvida allt stämmer eller inte, ja det återstår att se. Vad tror du?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.