Sonys egna Xbox Game Pass på gång till Playstation – Spartacus

Ersätter befintliga Playstation Plus och Playstation Now

Sony Playstation Now
Sony Playstation Now

En av de stora fördelarna med att ha en Xbox är utan tvekan speltjänsten Xbox Game Pass. Betala en fast månadskostnad och få hundratals spel – stora som små – så länge du betalar. Något Sony och Playstation inte kan erbjuda på samma nivå idag.**

Men kanske är det på väg att ändras. Sony påstås arbeta på en konkurrent till Xbox Game Pass med en speltjänst som har kodnamnet Spartacus. Precis som Xbox Game Pass så ska spelare kunna betala en månadskostnad och därigenom få tillgång till nya och gamla spel.

Läs mer: Sony ger testversion av spel till Playstation Plus-abonnenter – hård kritik från gamers

Tre nivåer med gratisspel, strömmade spel & klassiska speltitlar

Spartacus blir en heltäckande speltjänst i tre nivåer som ersätter befintliga Playstation Plus och Playstation Now.

Den lägsta nivån (vilken också blir den billigast) är motsvarande för Playstation Plus med stöd för onlinespelande och ett begränsat utbud med gratisspel. Nästa nivå har ett mycket större utbud av spel till Playstation 4 och Playstation 4, men samtidigt ett högre pris.


Om du vill ha det mesta och bästa som Playstation har att erbjuda så är tredje nivån rätt för dig. Här får du allt från de tidigare nivåerna samt stöd för att strömma spel till din Playstation-konsol, klassiska spel från Playstation 1-2-3 samt utökade demon.

Det är oklart när Spartacus kan släppas. Det spekuleras i att våren 2022 är en ungefärlig tidpunkt, men Sony har inte kommenterat uppgifterna så vi vet inte något officiellt datum. Än.

Läs mer: Nya siffror: Allt färre prenumererar på Playstation Plus

Därför är det troligt att Spartacus kommer

Även om Sony inte har avslöjat något om Spartacus så är det mycket sannolikt att ryktet om speltjänsten stämmer.

Anledningarna är enkla och många. Sony har kritiserats stenhårt för det dåliga spelutbudet från Playstation Plus i flera år och Xbox Game Pass har rönt enorma framgångar med att fånga spelarnas intresse där Playstation Now har halkat efter rejält.

Om Sony ska kunna konkurrera med Microsoft, Xbox och Xbox Game Pass så måste speljätten erbjuda något mer attraktivt idag. Inte minst då Playstation 5 bara har ett extremt begränsat utbud av next-gen-titlar idag.

Spartacus, eller vad speltjänsten nu kommer att heta när den släpps, kommer att vara svaret på Microsofts dominans inom spelvärlden just nu. Frågan är om Sony tänker göra den tillräckligt attraktiv för att faktiskt locka spelarna, både på Playstation och PC.

Vad tror du?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.