Lättare att byta webbläsare i Windows 11 – Microsoft backar efter kritiken

Windows 11

Microsoft meddelar att det äntligen blir enklare att byta webbläsaren som ska användas som standard i Windows 11. Anledningen är användarnas hårda kritik mot hur svårt det är att byta webbläsare i operativsystemet.

Webbsajten The Verge rapporterar att det redan finns en så kallad Insider-version av Windows 11 som indikerar att ändringen är på gång. Tidigare testare av Microsofts operativsystem kan alltså prova hur bra (eller dåligt) det fungerar redan idag.

Läs mer: Super Duper Secure Mode gör surfandet ännu säkrare i webbläsaren Edge

Microsoft har tidigare försvarat det riktigt krångliga tillvägagångssättet för att byta webbläsare i Windows 11. Till The Verge säger företaget att användarna vill ha finkontroll på hög nivå och att det är därför man måste göra många ändringar för att byta webbläsaren.

Idag är tonläget helt annorlunda. Efter kritik från både användare och konkurrenterna Mozilla, Google och Opera så väljer Microsoft att förenkla det hela. Istället för att behöva byta standardwebbläsaren på flera olika platser och för olika filtyper så räcker det snart med ett snabbtryck.

Läs mer: Prestandaläge till Microsoft Edge – optimerar för hastighet

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.