Sony ger testversion av spel till Playstation Plus-abonnenter – hård kritik från gamers

sony-playstation-plus

Sony har länge kritiserats för att vara urusla på att ge bra spel åt abonnenter på Playstation Plus. Och det hjälper verkligen inte när den japanska speljätten ger en begränsad version av ett spel till europeiska gamers i decemberutbudet.


Redan här vill vi säga att allt inte är nattsvart. Sony erbjuder utmärkta LEGO DC Super Villains och Mortal Shell till alla som abonnerar på Playstation Plus. Två utmärkta storspel som verkligen är värda att lägga till i listan.

Läs mer: Gratis Apple TV Plus i 6 månader om du har en Playstation 5

Men det tredje spelet för europeiska spelare är en rejäl miss som kommer att bli ihågkommen som en riktigt ful grej av Sony. Och det är att spelet Godfall: Challenger Edition inte är fullversionen av spelet.

Det är istället en starkt begränsad version av Godfall som innehåller tre spellägen och lite annat, blandat material. Den som laddar ner spelet får möjligheten att betala dyra pengar för att uppgradera till det kompletta spelet.


Och det är det sista som rimmar riktigt illa med hela grejen där Sony ger bort spel gratis mot att användarna betala för Playstation Plus varje månad.

Rådet: Installera INTE Godfall: Challenger Edition

Det blir inte bättre av att asiatiska abonnenter dessutom får ett fjärde, omtyckt spel i form av Judgment. Det är en Yakuza-spinoff som fått generellt positiv kritik från både spela och recensenter världen över.

Faktum är att spelvalet är så illa för en del att de rekommenderar andra att inte installera det överhuvudtaget. Inte ens för att testa. En spelare på Reddit skriver exempelvis ”Don’t download it, don’t even add it to your library”.

Huruvida du ska ta det rådet eller inte är upp till dig så klart. Frågan är nu – vad tycker du om Sonys spelval? Är de bra eller dåliga? Lämna gärna en kommentar med dina tankar!

Läs mer: Apple Music till Playstation 5 – nu släppt!