Apple Music till Playstation 5 – nu släppt!

apple music logo 2019 1
© Apple

Apple Music är på gång till Playstation 5. Enligt webbsajten Eurogamer får den populära musiktjänsten en app till Sony snabbast säljande spelkonsol – och det kanske inte dröjer länge innan den dyker upp i din PS5:a.

Uppdatering 2021-10-28: Nu finns Apple Music på Playstation 5
Sonys senaste spelkonsol är först att få Apple Music-appen. Appen är i sig själv helt kostnadsfri, men det krävs ett abonnemang på musiktjänsten för att kunna logga in och lyssna på musik. Apple Music finns inte till Xbox-konsolerna i skrivande stund, men det påstås att en app är på gång dit med.

Flera personer har lagt ut skärmdumpar som sägs visa hur Apple Music syns i musikmenyn på deras Playstation 5. Specifikt i läget när användarna skapat ett nytt konto och försökt länka kontot till Spotify.

Läs mer: Apple Music helt gratis i 6 månader – om du köper nya hörlurar

Felmeddelande med Apple Music-appen på Playstation 5

I skrivande stund har inte appen fått någon bredare spridning och de som försökt länka sitt Apple Music-konto via appen får bara ett felmeddelande som säger att det inte går.

This app is only playable on PS4

Meddelandet är inte specifikt för Apple Music-appen. Det är ett generiskt felmeddelande som visas för alla situationer när en app inte är tillgänglig av någon anledning.

Skribenten Ishraq Subhan på webbsajten Eurogamer säger att han inte lyckades få Apple Music-alternativet med konsolens inställningar satta för UK, men däremot fungerade det när US hade valts.

Läs mer: Apple Music kommer aldrig att vara gratis – går emot Apples värderingar

sony playstation 5 2020

Oklart när Apple Music släpps till Playstation 5 

Idag vet vi inte exakt när musiktjänsten släpps till PS5:an. Men när flera personer ser att Apple Music visas så kan det röra sig om ett mycket begränsat test på utvalda marknader inför en bredare lansering.

Det är inte oväntat att Apple Music är på gång till Sonys spelkonsol. Sen tidigare har Apple exempelvis en TV Plus-app och ett riktigt fördelaktigt erbjudande om flera månaders gratis Apple TV Plus för Playstation 5-användare.

Apple har även expanderat flera av sina populäraste tjänster till många andra prylar från bland annat Samsung och Google. Bland annat TV-apparater, smarta prylar i Nest-serien och även mobila operativsystemet Android.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.