Nya siffror: Allt färre prenumererar på Playstation Plus

sony-playstation-plus

Allt färre vill prenumerera på Playstation Plus och Sony skyller på corona-pandemin. Totalt har speljätten förlorat 10 miljoner prenumeranter på bara ett kvartal.

När Sony presenterade sina senaste kvartalssiffror för Q1 2021 så rapporteras att Playstation Plus har 46,3 miljoner prenumeranter. Det är en ökning från år till år med 1,3 miljoner, men samtidigt 1 miljon mindre om vi jämför med de två senaste kvartalen.

Läs mer: Ny Playstation 5 med förbättrad processor till 2022

Webbsajten Resetera skriver att det här är första gången på åtta år som Playstation Plus haft en så kraftig försämring i antalet prenumeranter mellan bara två kvartal.

Samtidigt rapporterar Sony att antalet aktiva användare som använder Playstation Network varje månad minskar. Jämfört med Q1 2020 så är de 104 miljoner månatliga användarna idag faktiskt 10 miljoner färre till antalet.

sony playstation plus network q1 2021
Bild: Sony

Anledningen till att siffrorna pekar neråt? Corona-pandemin menar Sony.

Mer specifikt menar Sony att siffrorna gick upp under 2020 på grund av pandemin, och att de nu återgår till mer normala nivåer i takt med att världen återgår allt mer till “det normala”.

Sony menar också att det inte finns någon anledning till oro för investerare. Företaget analyserar situationen och ser just nu ingen negativ eller oväntad trend. En större analys är att vänta denna eller nästa månad säger Sony.

Samtidigt som Playstation Plus backar något så fortsätter Playstation 5 att sälja riktigt bra. Faktum är att Playstation 5 nu är den snabbast säljande spelkonsolen någonsin från Sony. Det tog bara åtta månader för att sälja tio miljoner exemplar. Det är en månad snabbare än Playstation 4.

Läs mer: Ny Playstation 5 med förbättrad processor till 2022

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.