Snart fungerar Netflix på Google Nest Hub

Netflix Logo 2016

Netflix kan släppas till Google Nest Hub (tidigare Home Hub). Världens populäraste filmtjänst vore ett mycket välkommet tillskott för de smarta miniskärmarna – men ännu återstår frågetecken

Google Nest Hub har redan stöd för YouTube och det är högst förvånande att Netflix inte går att se på de små skärmarna. De är i princip som gjorda för lite snabb film- eller serietittande.

Trots det har Netflix envist vägrat ge stöd för både Nest Hub och alla andra, Google Assistant-kapabla smartskärmar. Röstkommandon för att styra uppspelning har varit frukstlöst och inte ens Chromecast fungerar.

Åtminstone fram tills nu.

netflix smart display kommandon assistant

Den officiella Google Assistant-sidan för Actions listar Netflix med en rad röstkommandon för smarta skärmar. Exempelvis Resume, Next, Watch, Stop, Skip forward och Turn captions on.

Om du är inloggad på ett Google-konto med anslutna, smarta skärmar kommer de att visas på sidan i anslutning till dessa kommandon. I skrivande stund fungerar det inte, men att det listas hintar om en kommande lansering.

Dessutom skriver Google Assistant-sidan tydligt ut ”Smart Displays” i listan över tillgängliga enheter.

Är det här något du har väntat på? Skriv gärna en kommentar och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.