Skärmdelning med Skype finns nu i mobilen (Android & iOS)

microsoft skype skarmdelning android ios

Microsoft uppdaterare Skype till Android och iOS. Nytt är att man äntligen kan dela skärmen med andra samtalsdeltagare – tidigare var detta bara möjligt med desktop-versionen.


Stödet för skärmdelning med Skype på Android och iOS har varit tillgängligt sedan april 2019. Då endast för Skype Insiders som fick chansen att beta-testa den efterlängtade funktionen.

Anledningen till att skärmdelning har dröjt till mobil-apparna är på grund av tekniska hinder. Främst i operativsystemen som begränsar hur skärminspelning kan och får användas av appar.

Microsoft lyfter fram skärmdelning som en produktiv lösning för bättre samarbeten mellan olika personer. Oavsett om det är vid skolarbete, i företagsmiljöer eller privata sammanhang.

Andra nyheter till Skype är ett förenklat gränssnitt vid videosamtal.


Användarna kan nu dölja samtalsknapparna med ett enkelt knapptryck. Om det inte räcker kan du även ta bort alla grafiska element från skärmen och bara visa videon från den andra parten med ett dubbeltryck.

Om du vill använda nyheterna måste du ha den senaste versionen av Skype för Android respektive iOS. Uppdaterar eller installerar gör du via Google Play Store eller Apple App Store som vanligt.