Problem med Android Q Beta 4 för många

Android Logo 950 x 500

Om du försökt installera Android Q Beta 4 och stött på problem, då är du inte ensam. Många Google Pixel-användare rapporterar att fjärde beta-versionen fallerar när den ska installeras.


Det rapporteras på både Reddit och 8 Comments att uppdateringen (som installeras över OTA) inte färdigställer installationen på vissa Google Pixel-telefoner.

Resultatet för drabbade telefoner är att enheten antingen 1) sätter sig i en ändlös boot-loop eller 2) inte kan starta överhuvudtaget.

För ett antal användare verkar problemet lösa sig själv efter en eller flera omstarter. Men det är inte alla som har den turen.

Om du har hamnar i ett läge som kräver att din Google Pixel-telefon måste startas om är det enkelt att göra med knapparna på enheten. Bara håll nere PÅ/AV-knappen tills enheten stängs av, och sen sätter du på den igen.


Alternativt kan du starta om telefonen i återställningsläge:

  1. Stäng av telefonen med PÅ/AV-knappen om den inte redan är avstängd
  2. Tryck och håll nere PÅ/AV-knappen & Volym Ner-knappen samtidigt
  3. Släpp när texten ”Start” visas högst upp på skärmen

Du kan navigera i menyn som visas med volymknapparna. PÅ/AV-knappen används för att välja ett menyalternativ.

Välj alternativet ”Recovery mode” och du hamnar i återställningsläget. Härifrån kan du återställa Android, rensa enhetens cache och starta om telefonen.

Tänk på att inte forcera en omstart eller nerstängning alltför snabbt när du uppdaterar Android. Det kan vara så att enheten bara måste arbeta väldigt länge för att ta sig igenom en process som pågår i bakgrunden.

Det är smart att vänta åtminstone någon timme medan mobiltelefonen är på laddning.

Vi rekommenderar att du väntar med Android Q Beta 4 tills Google erkänner ett problem och hittar en lösning. Eller avvaktar till Beta 5 istället.