Snapchat ska fortsätta spåra dig på iOS 14.5

Använder tredjepart för att spåra dig efter iOS 14.5

Snapchat Logo 950 x 500

Snapchat vill hitta nya vägar att spåra dig på din iPhone. Företaget bakom appen, Snap Inc, säger att de arbetar på nya metoder för att samla mer data om användarna.

När Apple lanserar iOS 14.5 tvingas alla appar att förhålla sig till nya, striktare regler om datainsamling som drabbar användarna. Regler som Snapchat kommer att följa.

Lästips: Anställda på Snapchat ser din personliga data

Det handlar om App Tracking Transparency (ATT) som blir obligatoriskt för alla appar på iOS och iPadOS. När ATT aktiveras måste apparna be om tillåtelse från användarna för att kunna spåra dem.

Snap Inc verkar inte tycka om de nya reglerna och kommer att hitta andra vägar för att samla data samt identifiera användare på internet.

Enligt interna dokument på Snap Inc funderar företaget på om de kan använda data från tredjepartsföretag. Data som kan korsrefereras med data från Snapchat för att hitta användare, spåra dem på internet och förstå hur de reagerar på annonskampanjer.

Och Snap Inc är inte ensamma om att fundera på hur de ska göra framöver. Enligt tidigare uppgifter har flera kinesiska företag och utvecklare tittat på samma typ av lösning.

Ett annat sätt att kringgå Apples regler är att samla gruppdata istället för att inrikta sig på enskilda användare.

Lästips: Varningen: Acceptera WhatsApps nya villkor eller ditt konto raderas

Vad som än händer så kan du räkna med att Snapchat fortsätter spåra dig. Snap Inc tjänar pengar på annonsering och att rikta reklam är ett sätt att öka intäkterna. De kommer aldrig sluta, inte heller många andra reklamvisande appar och tjänster.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.