Varningen: Acceptera WhatsApps nya villkor eller ditt konto raderas

WhatsApp Logo

WhatsApp kräver att du accepterar deras nya villkor. Om du inte gör det kommer ditt konto att raderas. Men det kommer inte att ske direkt, så du har gott om tid på dig att godkänna villkoren om du ångrar dig.


Hela processen ser ut som följande. Från den 15 maj 2021 kommer WhatsApp-användare som inte godkänt de nya villkoren att uppmanas göra det. Med uppmaningen följer information om att tjänsten kan begränsas om villkoren inte accepteras.

Lästips: Kan WhatsApp eller Facebook läsa mina meddelanden? Svaret! (uppdaterad)

Om användaren fortsätter vägra så kommer WhatsApp att begränsas. Till att börja med går det bara att ta emot samtal under ett antal veckor. Under den tiden går det inte att skicka meddelanden eller själv starta samtal med andra.

Under den här fasen flaggas kontot som inaktivt – även om du fortfarande är inloggad och använder mobilappen. Efter 120 dagar raderas kontot permanent.


Det är alltså viktigt att du inte ignorerar alla varningar från WhatsApp om du vill fortsätta använda tjänsten efter september 2021.

WhatsApp publicerade ett meddelande den 18 februari med nyheten om att de börjar visa varningsmeddelande till vissa av sina användare. Du kan läsa hela texten på den officiella WhatsApp-bloggen här.