Så startar du om HomePod & HomePod Mini

Apple HomePod

Har din HomePod eller HomePod Mini börjat bete sig konstigt? Kanske märker du att Siri inte svarar längre eller att smarthögtalaren inte spelar något ljud överhuvudtaget. Då är det dags för en omstart.

Oavsett om det är en bugg i mjukvaran eller något annat som krånglar så kan mycket lösas med en omstart. Det tar normalt bara någon minut och är busenkelt att göra.

Lästips: Apple slutar tillverka HomePod – behåller HomePod Mini

Det första du kanske tänker när du hör att HomePod och HomePod Mini kan startas om är att de inte har någon på/av-knapp. Så hur kan man då starta om smarthögtalaren?

Det är enkelt – du använder bara Hem-appen på din iPhone eller iPad. Så här gör du.

  1. Starta den inbyggda Hem-appen på din mobila enhet
  2. Navigera till hemskärmen och långtryck på din HomePod som ska starta om
  3. När du är i inställningarna till smarthögtalaren skrollar du hela vägen ner till ”Återställ HomePod”
  4. Välj alternativet ”Starta om HomePod”

Svårare än så är det inte. Skulle du råka återställa din smart högtalare så kan du enkel lägga till den igen precis som första gången du gjorde det.

Det tar bara några sekunder att starta om en HomePod-högtalare. När LED-belysningen lyser är den redo att användas.

Om din HomePod eller HomePod Mini inte reagerar alls, antingen på knapp eller via mobilappen så kan du behöva göra en så kallad ”hard reboot”.

Det betyder helt enkelt att du drar ur kontakten i några sekunder och ansluter strömsladden igen. Det är bara något du bör göra om högtalaren inte reagerar överhuvudtaget.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.