Så får du liv i din Pebble igen

Pebble Time SMS IOS

Har du fortfarande en smartklocka från Pebble? Då kanske du undrar om det går att väcka liv i den igen. Och det är faktiskt möjligt med lite tekniskt trixande.

Efter attt Fitbit köpte företaget bakom Pebble-klockan så stängdes oundvikligen alla tjänster som fick smartklockan att fungera.


Lästips: Räddningen för alla med en Pebble – här är Rebble

För att få igång den igen måste du installera appen Sideload Helper.

Appen för Android återställer den funktionalitet som smartklockan förlorade när Fitbit och Pebble stängder ner tjänsterna initialt stängdes ner. Åtminstone delar av funktionerna.

Den gör att du kan öppna installationsfiler för Pebble med filändelserna .pbz, .pbw och .pbl igen. Den hjälper dig att ändra språkinställningar, urtavlan och uppdatera den firmware som smartklockan bygger på i grunden.

En mycket viktig detalj är att Sideload Helper gör att din smartklocka kan använda Rebble Web Services.

Det är en extra-tjänst skapad communityn som vill hålla Pebble-serien vid liv. Den ersätter den officiella synktjänsten som Pebble erbjöd.

Notera att Rebble Web Services bara är en temporär lösning. Det finns inget som kan hålla din smartklocka vid liv hur länge som helst just nu.

Men det är ett sätt för communityn som vill att Pebble-serien ska fortsätta leva vidare att hålla smartklockorna igång lite till.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.