LG slutar tillverka mobiltelefoner

31 juli är sista datumet för mobilverksamheten

LG V20

Det är officiellt – LG slutar tillverka mobiltelefoner. Det påverkar miljontals användare världen över som inte längre är garanterade viktiga uppdateringar till telefonerna.

LG har förlorat miljarder dollar på sin verksamhet med mobiltelefoner. En del modeller, som V-serien, har högaktats för sina utmärkta ljudkretsar.

Lästips: LG V40 ThinkQ – det här måste du veta

Men i det stora hela så har LG misslyckats med att locka konsumenterna. Och nu biter tillverkaren i det sura äpplet och stänger ner hela mobildelen av sin verksamhet.

Senast den 31 juli 2021 ska LG ha stängt alla relaterade verksamheter och lagt ner teamen som arbetat med dem. Åtminstone nästan alla teamen, för LG lovar att fortsätta uppdatera mjukvaran i sina telefoner för en tid framöver.

Och här blir informationen från LG väldigt otydlig.

Enligt ett pressmeddelande från tillverkaren så kommer befintliga mobiltelefoner att fortsätta underhållas med ny mjukvara ett tag.

Vi vet att Android 11 är på väg till en del mobiltelefoner och att kommande Android 12 potentiellt kan släppas till andra. Vad vi däremot inte vet är när uppdateringarna kommer och på vilka marknader.

Lästips: LG Watch W7 släpps samtidigt med LG V40

LG säger att uppdateringar släpps beroende på marknad och några fler detaljer finns inte. Det återstår att se hur planerna ser ut för framtiden.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.