LG Watch W7 släpps samtidigt med LG V40

lg-watch-sport-2017

Den 3 oktober lanserar LG kommande flaggskeppstelefonen V40 ThinQ. Samtidigt väntas tillverkaren lansera en ny smartklocka kallad Watch W7 – föga förvånande med plattformen Wear OS som grund.


Tidigare rykten om LG Watch W7 sade att modellen skulle släppas redan i april, något som givetvis inte skedde. Och sedan dess har det varit oroväckande tyst. Men nu kommer en rad detaljer som avslöjar smartklockan.

Enligt webbsajten AndroidHeadlines har LG Watch W7 en 1,2-tumsskärm med upplösningen 360 x 360 pixlar. Det ger en pixeldensitet på 300 ppi, vilket är snäppet sämre än Apple Watch 4 som når 345 ppi. Måtten på klockan ä 45,5 x 45,4 x 12,9 millimeter.

Under skärmen sitter Qualcomm Snapdragon 2100 vilket är den vanligaste SoC-kretsen på marknaden för smartklockor. Det är också en föråldrad krets som har en ersättare i nya Snapdragon 3100. Nya kretsen är dock så pass nya (i skrivande stund) att den inte används i någon smartklocka idag.

Det mest intressanta ryktet om LG Watch W7 är den påstådda batteritiden på extrema 100 dagar. Det går givetvis inte att nå med alla smarta funktioner aktiverade. Däremot om du stänger av alla funktioner och bara behåller den analoga delen i klockan så går det. Och ja, du läste rätt, Watch W7 har faktiskt en analog funktion.


Exakt vad som kommer att släppas, när smartklockan blir tillgänglig och vilken prislapp vi får återstår att se. Det pratas även om en Plus-modell, kanske med en tillhörande laddningsdocka.

Obs: När artikeln skrevs fanns inga bilder på LG Watch W7. Vi använde därför en bild på en LG Watch Sport från 2017.