Wear OS 2.1 gör din smartwatch mycket bättre

google-wear-os-21-sept-2018

Google har äntligen släppt Wear OS 2.1. En stor uppdatering som gör din smartwatch snabbare och roligare att använda.  Nästan alla smartklockor med Wear OS får uppdateringen – det är bara fem modeller som är exkluderade.


Wear OS 2.1 har ett renare, mer strömlinjeformat gränssnitt som gör att du navigerar smartare på smartklockan. Notifikationer är enklare att läsa och svara på, Google Assistant är smartare och du får nya Google Fit med alla förbättringars om följer där.

Förbättringarna till Google Assistant handlar om att göra digitala assistenten mer proaktiv. Det betyder att den är snabbare på att föreslå saker, som att du bör ta med ett paraply om det förutspås regnväder under dagen. Du kan även få förslag på Assistant-saker du aldrig provat tidigare.

Busy day? Every minute matters. The new #WearOSbyGoogle design gives you a helping hand when you need it most, convenient access to your notifications, #GoogleFit, and more. Rolling out now: http://goo.gl/kcMoCv 

Google på Twitter

Google Fit har bland annat två aktivitetsmål: Heart Points och Move Minutes. Google har designat de båda målen tillsammans med American Heart Association coh World Health Organization. De ger dig rörelseförslag enligt rekommendationer baserade på dagens rön kring hälsofördelar.

Smartklockorna som inte får Wear OS 2.1

Google bekräftar att nästan alla smartklockor med Wear OS får nya uppdateringen. Det är faktiskt bara fem modeller som inte får den, vilket får sägas vara riktigt bra (även om ett litet antal användare garanterat blir sura nu).


Modellerna som inte får Wear OS 2.1 är:

  • LG G Watch
  • Samsung Gear Live
  • Moto 360 (2014)
  • Sony Smartwatch 3
  • Asus ZenWatch (v1)

Alla andra får Wear OS 2.1 inom de kommande dagarna eller veckorna. Google har inte bekräftat en officiell tidsplan för utrullningen. Om du inte har fått uppdateringen än så är det bara att vänta tills den dyker upp.

Läs mer om nyheten på den officiella nyhetsbloggen hos Google.