Nya iMac med Apple M1 kan få större skärm på 30+ tum

Ska använda Apples egna processor och öka i skärmstorlek

apple imac 27 2020

När Apple släpper sin första iMac med M1-processorn så är det med en större skärm än 27 tum.

Det säger kända läckaren I0vetodream i ett inlägg på Twitter. Vad vi känner till idag är att nya iMac ska låna designdrag från 2018 års iPad Pro – vilket knappast är något dåligt.

Lästips: iOS 14.5 & macOS 11.3 avslöjar nya iPad och iMac för 2021

Sedan tidigare har vi fått flera rapporter om att Apple tänker uppgradera den befintliga 21,5-tumsvarianten till en större 24-tumsskärm.

Med minskade kanter runt skärmen ska den fysiska storleken dock vara ungefär samma som den mindre modellen du kan köpa idag.

Den största iMac-modellen på marknaden stannar vid 27 tum. Det är en bra storlek för många, men inte tillräckligt för en del professionella användare. Och med begränsat skrivbordsutrymme kanske det inte går att ansluta en sekundär skärm.

Då kan en ny, uppgraderad modell på 30-32 tum vara mycket användbar. Huruvida vi får se Pro Display XDR-teknik i nya modellen återstår att se.

Lästips: Varningen: Nya iMac 27″ har fastlödd SSD-disk

Vi vet att det kommer en ny iMac under 2021. Åtminstone har vi skarpa indikationer på det, bland annat från tydliga referenser i macOS 11.3.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.