Siri Remote tappar kopplingen till Apple TV 4K

Apple TV 4K

Fjärrkontrollen Siri Remote har ett riktigt irriterande problem med att den förlorar kopplingen till Apple TV 4K för många användare.

Just nu finns mängder av trådar på Reddit och Apples officiella forum där användarna ventilerar sin frustration, och för att försöka hitta en lösning på problemet.

Lästips: Nya Apple TV 4K med A15 Bionic är här (2022)

Varför tappar Siri Remote kopplingen till Apple TV 4K?

Den kanske största frustrationen för många är att det inte finns någon uppenbar skillnad till varför Siri Remote krånglar som den gör.

Användare har försökt hitta en anledning till varför fjärrkontrollen helt plötsligt slutar att fungera. Men det enda man har kommit fram till med säkerhet är att det inte finns någon uppenbar anledning. Frustrerande värre.

Lästips: Hur snabbt WiFi klarar Apple TV 4K? Stöds WiFi 6 & 6E?

Vilka versioner av tvOS omfattas?

Alla nyare versioner hela vägen upp till tvOS 16.3 och tvOS 16.3.1 omfattas av problemet.

Fungerande lösningar på problemet?

Apple har varken givit några officiella lösningar eller ens bekräftat att det finns några problem överhuvudtaget.

Du kan prova att starta om din mediaspelare, men det finns inga garantier att det fungerar. Faktum är att de flesta som rapporterat om problemet verkar säga att det inte är någon lösning.

Fungerar inte det så kan du stänga av din mediaspelare och dra ur strömkabeln i några minuter. Anslut strömkabeln igen och se om det hjälpte.

Att återställa mediaspelaren är en annan lösning. Det går hyggligt snabbt att göra, men inte heller det verkar fungera för många.

Du kan även prova att parkoppla din Siri Remote till mediaspelaren på nytt. Allt du behöver göra är att stå nära mediaspelaren med fjärrkontrollen, hålla inne knappen med ett ”<” eller menyknappen tillsammans med volym-upp i fem sekunder.

Faktum är att den enda riktiga lösningen verkar vara att vänta på en officiell fix från Apple. Om den nu kommer.

Ett alternativ till Siri Remote

Du behöver faktiskt inte använda Siri Remote. Har du en iPhone eller iPad så kan du använda den inbyggda Remote-appen som gör att du kan styra din Apple TV 4K direkt från pekskärmen.

Det är så klart inte lika smidigt eller enkelt som bara Siri Remote. Men när fjärrkontrollen inte fungerar överhuvudtaget och du vill se den där filmen och serien – då är appen i mobilen eller surfplattan en räddare i nöden.

Via 9to5mac

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.