Microsoft tar AI-tekniken till Word och PowerPoint

Light rods ai
Christopher Burns, Unsplash

Microsoft arbetar på att implementera avancerade AI-funktioner i program som Word och PowerPoint. Det skriver webbsajten The Verge som även säger att företaget redan använt sig av artificiell intelligens i sökfunktionen till mejlklienten Outlook.

Någon gång i mars kommer Microsoft att offentliggöra sina planer på AI-integrationen. Då i form av språkteknik från OpenAI som företaget är med att finansiera och utveckla. Exakt vad det innebär rent praktiskt för användaren återstår att se.


Vad vi vet idag så kan OpenAI-integrationen efterlikna hur ChatGPT fungerar. Microsoft har redan lanserat sin senaste så kallade “Prometheus”-modell för OpenAI som integrerats i sökmotorn Bing. Kärnan från den integrationen är vad man tror kommer till Word och PowerPoint.

The Verge testar helt nya Bing AI.

AI-genererade tabeller med Bing

Och faktum är att du redan kan testa hur det fungerar i ett tidigt (och begränsat stadie) med Office-apparna i webbläsaren.

Några av förändringarna som kommer senare under 2023 är att AI ska användas för att generera grafik och grafer direkt i PowerPoint. Och Bing kan redan idag skapa grundläggande tabeller från data som du sedan klistrar rakt in i dina Office-appar.

Microsofts VD Satya Nadella vill att företaget ska stå i AI-teknikens främsta led. Att Bing AI redan är ute och fungerar ser han som ett slag mot Googles egna lösning Bard som inte är tillgänglig än.

Visste du att Microsoft har fått fler än en miljon intresserade som vill testa Bing AI idag? Du kan själv anmäla dig intresse direkt via sökmotorns webbsajt.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.