Forspoken PC har fått en stor uppdatering (feb 2023)

Forespoken

Spelet Forspoken har fått en stor uppdatering som gör upplevelsen lite bättre för alla PC-gamers där ute. Spelstudion Luminous Productions säger att den nya versionen har en stor mängd buggfixar och optimeringar som gör att spelets grafik flyter på bättre än tidigare.

Och om det är något som Forespoken behöver så är det förbättringar. Spelet har kritiserats hårt av både recensenter och gamers världen. Inte nödvändigtvis för dålig prestanda, men för bitvis dålig grafik som knappast ser ut att vara från 2023.

Den nya uppdateringen hjälper inte med alla problemen, men ändringsloggen visar att det finns en hel del guldklimpar för den som spelar Foespoken på en gamingdator. Bland annat minskar risken för krascher, skärmen bör inte längre blinka svart med vissa grafikkretsar från Intel och problem med datormöss som har fem knappar har fixats.

Andra lösningar som uppdateringen ger oss är ett bättre gränssnitt när man spelar på en Steam Deck, antalet NPC:er som visas med grafikinställningen på Låg har optimerats och den fixar även föremålsvisning av specifika objekt på kartan för New York.

Klickbara ytor har blivit större för den som använder datormus och föredrar du handkontroll så har även styrningen med den blivit bättre.


Spelar du Forspoken på Playstation 5 så går du inte helt lottlös heller. Eller, det beror lite på hur man ser det. Någon ny uppdatering finns inte, men spelstudion tittar på förbättringar till en kommande uppdatering som ska öka prestandan, fixa grafiska buggar och öka stabiliteten.

Via vg247

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.