Samsung Galaxy Buds FE läcker i förväg – här är bilderna

Samsung Galaxy Buds FE

Nu vet vi äntligen hur Galaxy Buds FE ser ut! En läckt bild avslöjar inte bara de efterlängtade in-ear-lurarna, den visar också illustrationer på Galaxy S23 FE och Galaxy Tab S9 FE.

När Galaxy Buds FE släpps så är de ett mer budgetmedvetet alternativ till de premiuminriktade hörlurarna Galaxy Buds 2 Pro. Vi kan räkna med att priset är lägre, men också att funktionaliteten är mer avskalad.

Lästips: Galaxy Buds 2 Pro får bättre omgivningsljudsfunktion (Ambient Sound)

Högtalarelement från AKG

Idag vet vi inte exakt hur Galaxy Buds FE kommer att fungera. Tidigare läckta uppgifter pekar på två yttre mikrofoner, en inre mikrofon och 12-millimeterelement från AKG. Priset kan landa kring 99 USD enligt uppgift, vilket omräknat blir runt 1 400 kronor inklusive moms.

För referens så kostar Galaxy Buds 2 Pro idag runt 1 800 kronor, så det ser inte ut att finnas någon anledning att skaffa Galaxy Buds FE om det bara skiljer 400 kronor.

Utseendemässigt så påminner Galaxy Buds FE en hel del om första generationens Galaxy Buds. Det finns en stor knapp på vardera hörlur och små vingar som ska göra att lurarna sitter bra i öronen.

Lästips: Test: Samsung Galaxy Buds 2 Pro – recension av hörlurarna

samsung galaxy buds fe 2023 illu

Styr ljudet med app i mobilen

Precis som tidigare Galaxy Buds-modeller så ska Galaxy Buds FE fungera med en app i mobiltelefonen. När hörlurarna är anslutna med bluetooth så kan du styra uppspelningen och exempelvis justera ljudet med en equalizer.

Det finns inga stora nyheter eller förväntningar kring hörlurarna. Vi hoppas att Galaxy Buds FE utmärker sig med ett lågt pris och så många funktioner som möjligt från Galaxy Buds 2 Pro. Exakt vad som kommer återstår att se.

Lästips: Fungerar Samsung Galaxy Buds 2 / Buds 2 Pro med iPhone?

Mer intressant är surfplattan Galaxy Tab S9 FE och mobiltelefonen Galaxy S23 FE – båda mycket efterlängtade av marknaden.

Apple dominerar marknaden för surfplattor med iPad-serien och konkurrenterna har gång på gång misslyckats med att överhuvudtaget göra ett avtryck i kategorin. Frågan är om Samsung kan göra något av lanseringen av Galaxy tab S9 FE.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.