Tålighetstest knäcker iPhone 15 Pro Max på några sekunder

Apple iPhone 15 Pro Max

När JerryRigEverything testar iPhone 15 Pro Max i ett bryttest så spricker baksidan direkt. Det får många att ifrågasätta tåligheten i Apples senaste mobiltelefoner.

Apple har slagit på stort kring tåligheten med iPhone 15 Pro-modellerna. Ramen av rymdklassad titan ska vara både lättare och starkare än aluminium, men vad hjälper det när baksidan av glas går sönder mycket snabbare?

  • Glasbaksidan i iPhone 15 Pro Max sprack direkt vid bryttestet
  • Kanterna på iPhone 15 Pro klarade inte dropptest

Titanramen repades snabb i reptestet

I det omfattande tålighetstestet går JerryRigEverything igenom en rad olika metoder för att kontrollera tåligheten.

Bland annat används en kniv, upphettning med eld, sandpapper och så klart det beryktade tapptestet. Där ramen av titan snabbt repades av kniven så klarade sig baksidan mycket bättre i reptestet.

Glasmaterialet klarar därmot inte andra typer av påfrestningar lika väl. När JerryRigEverything sätter tåligheten på prov med fingrarna, som han gjort så många gånger tidigare med andra telefoner, så händer något oväntat.

”Det är dags att se om den nya blandade aluminium-titanium hybridstrukturen påverkar den strukturella integriteten hos iPhone 15 Pro Max.”

Så fort pressen ökar på baksidan så knäcks glaset och JerryRigEverything är minst sagt förvånad.

iPhone 15 Pro Max knäcktes onormalt snabbt

I testvideon säger han att de flesta telefoner inte går sönder i hållbarhetstestet när ramen sätts på prov med fingrarna. Och att knäckningen i fallet med iPhone 15 Pro Max var onormalt snabb.

Förutom baksidan av glas så verkar mobiltelfonen ha klarat sig oskadd, även på insidan.

En spekulation är att ramen av titan är anledningen till att glaset går sönder mycket snabbare än med en ram av aluminium. Anledningen kan vara att brytgränsen för titan är fem gånger högre än aluminium, och att det gör att glaset inte tål ens minst lilla skiftning i ramen.

Dropptestet förstörde iPhone 15 Pro i kanterna

Ett annat test som YouTube-kanalen AppleTrack utförde visar att den mindre syskonmodellen iPhone 15 Pro kan ha svagare kanter än föregångaren iPhone 14 Pro.

Ett dropptest visade att glaset på baksidan sprack mycket snabbare på iPhone 15 Pro och då med start i kanterna på mobiltelefonen.

Båda testerna visar att även om titan ÄR ett starkare och tåligare material än aluminium så är det inte tillräckligt för att inte använda ett skyddande skal på telefonen.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.