Razer Phone får stöd för HDR10 & Dolby Digital Plus 5.1 med Netflix

razer-phone-netflix-bright-hdr

Razer Phone blir en av marknadens absolut bästa mobiltelefoner för Netflix – telefonen får nämligen stöd för Dolby Digital Plus 5.1 och HDR10.


Nyheten meddelades först under CES 2018 och ger alla spekulanter en bra anledning att köpa Razer Phone om de tidigare tvekat. Förutsatt att man använder Netflix förstås.

Enligt Razer är telefonen den första i världen att certifieras för Dolby 5.1. Ett ljudformat som kan vara det vanligast förekommande där det finns surroundljud.

”Vi utvecklades Razer Phone till att hantera HDR-video och ljud bättre än någon annan på marknaden.

Vi är extremt ivriga att få ge Netflix-underhållning i en telefon som aldrig tidigare skådats; och ge den fulla upplevelsen med Razer Phones HDR10-skärm och dubbla framåtriktade Dolby-optimerade högtalare och THX-certifierade hörlursanslutning”.


Razer var snabba med att lyfta fram telefonens egenskaper vid uppspelning av ljud, både i film och spel. Nu får äntligen de första indikationerna på hur bra det faktiskt är.

Netflix uppdaterar Android-appen i januari

Netflix arbetar i skrivande stund med en uppdatering till sin Android-app som öppnar för funktionerna på Razer Phone. Den kommer att släppas till användarna under januari månad, men exakt när återstår att se.

För att kunna dra nytta av HDR-stödet krävs att du betalar för Netflix premium-abonnemang, vilket också öppnar för 4K-upplösning samt upp till fyra samtidiga enheter till ett konto.

Netflix har kritiserats för att vara långsamma med att ge fler enheter stöd för olika ljud- och bildformat. Som Dolby Atmos vilket bara fungerar med Xbox One S- och Xbox One X-konsolerna samt utvalda LG OLED-tv. Ett ljudformat som fungerar utmärkt med exempelvis Nvidia Shield och som skulle kunna ge mängder av användaren en större ljudupplevelse.

Det är positivt att se åtminstone en liten utveckling från Netflix, tillsammans med Razer. Förhoppningsvis ser vi snart fler Android-enheter på listan över enheter som stöds.