Netflix aktiverar HDR-stöd med Windows 10

Netflix Logo 2016

Den senaste uppdateringen av Netflix-appen för Windows 10 ger stöd för HDR-material.


  • Kräver rätt hårdvara för att fungera
  • Fungerar med Edge & Netflix-appen
  • Datorn måste köra Windows 10 Fall Creators Update

Filmtjänsten har uppdaterat flera gånger för Microsofts operativsystem. Den senaste mjukvaran kan vara den mest betydelsefulla hittills för tjänsten — den ger nämligen stöd för HDR-filmer.

Stödet kommer med en del hårdvarukrav som måste uppfyllas, och de är kanske inte fullt så lätta att möta för en del. Till att börja med krävs en skärm som klarar HDR10, vilket bara det begränsar rejält för många.

Därtill behövs även en sjunde generationens Intel-processor eller senare och Nvidia Geforce GTX 1050 eller senare, alternativt motsvarande från Intel eller AMD.

Netflix HDR fungerar med Edge och Windows 10-appen

Även mjukvaran har vissa krav på sig. Du måste exempelvis använda webbläsaren Edge från Microsoft eller Netflix egna Windows 10-app. Anledningen till varför Chrome och Safari inte fungerar är okänt, men sannolikt är att det handlar om att DRM-tekniken begränsar.


När du möter alla kraven och det fungerar korrekt kan du se serier som Stringer Things 2 och Chef’s Table med alla fördelar som HDR erbjuder.

4K-upplösning i all ära, men det är med HDR-stödet som de stora förbättringarna går att ske. Utmaningen på datorsidan är att ytterst få bildskärmar faktiskt har stödet som krävs. I många fall finns redan en TV som möter kraven, men på skrivbordet står sällan en skärm med HDR-stöd.

Om du har en Intel-dator med Nvidia-grafikkort och Windows 10 ”Fall Creators Update” kan du ladda ner Netflix-appen här. Tänk på att internetanslutningen behöver klara 25 Mbps som lägst för att kunna titta på 4K/HDR-filmer.