Playstation 5 är uppdaterad med ny mjukvara – fixar problem med PS4-spel på Playstation 5

Playstation 5

Har du installerat nyare spel på din Playstation 5 och undrat varför PS4-versionen installerades och inte den för PS5? Du är långt ifrån ensam, och det finns en enkel anledning (och lösning).

En bugg i mjukvaran till Playstation 5 gör att fel version av Playstation-spelen installeras om det finns två varianter, både för PS4 och PS5. Det gör att spelet inte är lika visuellt tilltalande eller prestandaoptimerat som det borde vara på din nya, dyra spelkonsol.

Lästips: God of War är optimerad för Playstation 5 (4K / 60fps)

Knappast vad man kan önska, men tacksamt nog har Sony äntligen hittat en lösning. Och med en ny uppdatering som tar mjukvaran till version 20.02-02.50.00 har speljätten fixat problemet med att fel version installeras på nya spelkonsoler.

Det är inte den enda förbättringen du får (däremot den största). Sony listar även förbättrad systemprestanda och stöd för att välja/redigera videoklipp i Share Factory Studio direkt från mediagalleriet.

Förbättrad systemprestanda betyder inte att du får massiva hastighetsförbättringar. Däremot kan det betyda små procentuella optimeringar här och där, men sannolikt något du aldrig märker i praktiken.

Här är den kompletta ändringsloggen för version 20.02-02.50.00:

  • This system software update improves system performance.
  • In rare cases, the PS4 version of a game would install from the disc after you upgraded to and installed the PS5 version. Now, when you insert the PS4 game disc, the PS4 version won’t install unexpectedly.
  • You can now select and edit video clips using Share Factory Studio from your media gallery.

Lästips: Nu är Jedi: Fallen Order optimerad för Xbox Series X/S och Playstation 5

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.