Nya fixar till Chromecast med Google TV – bättre stöd för 4K/60

Chromecast med Google TV (4K)

Google har uppdaterat Chromecast med Google TV med ny mjukvara. Som vanligt tillhandahålls ingen ändringslogg, men vi har ändå hittat information om några av förbättringarna.

Uppdateringen har versionsnummer QTS2.200918.033 och storleken är 78,20MB. Helt fastställt är att uppdateringen har säkerhetsfixarna för December 2020, vilket kanske låter gammalt, men det är inte ovanligt att säkerhetsfixarna eftersläpar en eller två månader.

Lästips: Apple TV-appen släpps till Chromecast – kommer i början på 2021

En annan förbättring med uppdateringen är att Chromecast med Google TV nu fungerar bättre på tv-apparater med 4K-upplösning i 60 Hz.

Låter det konstigt eftersom din Chromecast fungerat felfritt? Det är många som rapporterat att just deras kombination av Chromecast med Google TV och tv inte fungerat korrekt med tidigare versioner av den inbyggda mjukvaran.

Bland problemen som rapporterats finns att tv:n inte ville se Chromecast-enheten överhuvudtaget. Och i andra, mindre problematiska situationer krävdes några småfixar i inställningarna för att lösa problemet.

När du uppdaterat din Chromecast kommer systemet att installera ytterligare en ny uppdatering på din tillhörande fjärrkontroll. Här är det inte fastställt vilka nyheter som gäller; sannolikt är bara bugg- och stabilitetsfixar.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.